Multifunkciós bútorok

Multifunkciós bútorok

Multifunkciós bútorok

Minél nagyobb egy lakás, annál több felület van dekorációra, a funkciók minél kényelmesebb elhelyezésére, azonban egy kis lakásnál nem csak a dekorációk elhelyezésére, de az alapvető funkciók (pihenés, főzés, étkezés, munka, stb.) megoldására is ötletesnek kell lenni. Minél kisebb a lakás, annál inkább. Ilyenkor kisegíthetnek bennünket a multifunkciós bútorok, amik egybeolvaszthatják a nappalit az étkezővel vagy a hálószobával, olykor a hálószobát az étkezővel és dolgozóval. A legutóbbi projektem során olyan ágyat terveztem, ami egy íróasztalt vagy étkezőasztalt is magában foglal.

A lehajtott ágy szélessége maximum 160 cm széles matracot foglalhat be, a legerősebb vasalat esetében sem ajánlanak ettől szélesebbet. A lenyitáshoz egy felnőtt ember ereje szükséges a képen látható 160-­as matrac esetében és minél nehezebb a matrac, annál nehezebb lenyitni, ezért érdemes tehát fémből készült ágyrácsot és 30 cm­-es, kókuszréteggel ellátott matracot kerülni, mert ezek mind nehezítik a lenyitást. Az ágy lehajtása után megáll a földtől 20 cm-­re magától, így kihúzhatóvá válik a 2 láb, amely megtámasztja. Az ágy könnyűszerrel felhajtható, 45 fok után magától záródik be, de a súlya sem nehezedik ránk, a vasalat megtartja. Az ágynemű a matracon végigterítve az ággyal együtt behajtható.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Ebben a kivitelben egy lehajtható asztal került az elejére, amely íróasztalként és étkezőasztalként is funkcionál. Az elé tett két szék éjszaka éjjeliszekrényként használható. Az asztalt az azt tartó pántok megnyomásával lehet leengedni.

Egyes kivitelekben TV­-t is szerelnek az ilyen típusú ágyakra:

 szekrényágyForrás: szekrenyagy.hu

Olvastad már?
Terek nagyítása és szűkítése 1. – Tükröm, tükröm
Okos fürdőkád megoldások kis fürdőszobában

No Comments

Post A Comment