Hogyan válasszunk világítást? – 1. rész

Hogyan válasszunk világítást 1. rész

Hogyan válasszunk világítást? – 1. rész

Álmodozunk a szebbnél-szebb konyhabútorokról, csempékről, kényelmes ágyakról és a legtökéletesebb falszínről. Dédelgetjük a tökéletes otthon gondolatát, ám az egészet mégis beárnyékolja valami. A nem megfelelő világítás! Lássuk hogyan válasszunk ideális fényforrásokat!

Lássuk be, sokszor elragad minket a hév, amikor berendezési tárgyakat válogatunk csodás otthonunk különböző helyiségeibe. A gyártók elárasztanak minket szebbnél-szebb és jobbnál-jobb termékekkel, mi pedig olykor abba a hibába esünk, hogy feláldozzuk a hasznosságot a dekorativitás oltárán. Szépérzékünk azt diktálja, hogy választásunk arra essen, amelyik legjobban illik hozzánk és otthonunkhoz. A szín, a forma felett érzett öröm azonban beárnyékolódik, ha csalódunk a lámpában, amint használni kezdjük. Az ilyen esetekben is nagy segítség egy lakberendező, aki szakmai szemmel fürkészi a dolgokat, széleskörű rálátása van az otthonteremtés minden részére és számtalan tapasztalattal rendelkezik, ami által sok hasznos tanácsot tud adni.

dekoratív lámpa

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Egy dekoratív lámpa látványa elbűvölő lehet, de ha olvasni szeretnénk fényénél,
akkor már nem feltétlenül leszünk elégedettek.

Nem arról van szó, hogy a praktikusat kell választani a szép helyett, a jó döntés nem megfoszt minket az örömtől, sőt inkább garantálja, hogy hosszútávon is elégedettek leszünk a választással, mert fontos szempontok alapján született meg az elhatározás.

led világítás nappaliban

A minket körülvevő élettérben akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat, ha a világítások a tevékenységeinknek megfelelően vannak kialakítva. Ki ne érezte volna még bosszúsnak magát, amiért a gyönyörű lámpa fénye nem elegendő, nem jó az iránya, rossz helyen van a kapcsolója, és nem tölti be azt a feladatot, amire hivatott lenne.

hangulatos lámpák

A fények minősége, mennyisége és hőmérséklete alapvetően kihat közérzetünkre, kedvezően vagy kedvezőtlenül befolyásolja hangulatunkat, komfortérzetünket.

konyhai világítás

Milyen rendszeresen és időszakosan végzett szokásaink vannak? Ezekhez igazítsuk a világítást!
Szeretünk rajzolni, festeni akár éjszakába nyúlóan is? Van egy kis kuckónk, ahol minden nap olvasunk egy újságot vagy könyvet? Sok időt töltünk a konyhában, aprólékos műveleteket végezve, vagy a hűtőtől csak a mikróig lépünk egyet és már ott sem vagyunk? Ne becsüljük le ezeknek a kérdéseknek a fontosságát.

fali lámpák

Azt kérdezed miért olyan nagy dolog ez? Hidd el, nagyon sok fáradságot és bosszúságot tud okozni, ha csupán azt vásárolod meg, ami divatos vagy épp olcsó, és végül rossz teljesítményt produkálnak, rossz helyre kerülnek vagy olyan konnektort foglalnak el, melyre nagy szükség lenne más eszközök működéséhez.

vegyes világítás nappaliban

Milyen világítási módok léteznek?
– a fő fényforrásból adódóan a teljes teret betöltő, általános világítás
– célzott, helyi világítás
– hangulatvilágítás
– kiemelő világítás

Minden esetben számolni kell azzal, hogy milyen a fényforrás erőssége, színhőmérséklete, iránya és szóródása.

konyha és étkező megvilágítása

Sorozatunk 2. részében a helyiségek szerint világításokról fogunk szólni. Megtudhatod mi alapján válassz lámpát a konyhába, a nappaliba vagy hálószobába, hová érdemes függesztett lámpákat tenni, hol legyenek a kapcsolók, és még több információt osztunk meg a különböző világítások jellegzetességeiről!

Olvastad már?
Hogyan válasszunk világítást? – 2. rész
Útmutató kalauz LED izzókhoz 2. rész

Forrás: dsnewhomes.com, realgreenled.com, luziferlamps.com, pinterest.com

 

No Comments

Post A Comment