Glamour stílus

Glamour stílus

Glamour stílus

Mindnyájan arra vágyunk, hogy otthonunk szép és különleges legyen, melynek ajtaját büszkén nyithatjuk ki a hozzánk érkező vendégek előtt. Amikor a házunkba, lakásunkba érkezik valaki, akkor kicsit az életünkbe engedünk neki betekintést, hiszen a stílus, az elrendezés, a színek és a bútorok mind elárulnak valamit rólunk. Lássuk mit sugall a glamour stílus? 

A glamour eredetileg a fényképész szakmában használt műfaji megnevezés, melynek lényege a modellek szépségének hangsúlyozása sminkelés, retusálás és izgalmas megvilágítások alkalmazásával.

glamour fotó az 1930-as évekből

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Glamour fotó az 1930-as évekből

Ezek az alapvető jegyek, mint a szépség dominanciája, és a szép még szebbé, ragyogóvá, csillogóvá tétele a lakberendezés területén is definiálják ezt a műfajt, mely az idők során komplex stílussá fejlődött és hódította meg legfőképpen a nők szívét.

glamour hálószoba

Bár sokakban a fényűzés, luxus és giccs fogalmával cseng össze a glamour jellege, valójában nagyon ízléses, dekoratív és szinte minden korosztály számára megfeleltethető stílusról van szó. Vagyis nem minden giccses, ami glamour, és nem minden glamour, ami giccs!

glamour

A glamour nem színtiszta stílus, nincsenek kőbe vésett szabályai színhasználattal vagy anyaghasználattal kapcsolatban. Persze, mint minden más stílusnak, ennek is megvannak a körvonalai, de ezek nem kizárólagosak.

pasztell kék glamour enteriőr

Leggyakrabban előforduló színei a fehér, a fekete és az arany, de halvány, pasztell színek mögé rejtőzve is érvényesíthető stílus. Anyagok és kiegészítők terén az igazán népszerű darabok a bársony és a selyem, valamint egyéb csillogó felületű anyagok, továbbá a szőrme, a toll és a gyöngyös, gyöngyház hatású dolgok. Ezen felül minden, ami üveg, tükör vagy kristály, az szinte kötelező!

glamour étkező

Kiemelt fontosságú a megvilágítás, melynek elsőrendű célja a kiemelés, a csillogás, ragyogás magasabb szintre emelése.

glamour hálószoba

A glamour világában nagyon fontos a látvány! Szinte minden a külcsínnek van alárendelve, a gyönyörködtetés, figyelemfelkeltés a cél. Kissé hedonista, hiszen sok feltűnő elemet halmoz, és azok értékét még fényekkel is kiemeli.

glamour szoba

Természetesen a bútorok ebben az esetben is csak bútorok, a kiegészítők csak kiegészítők egészen addig, amíg nincsenek kapcsolatban tulajdonosukkal. Éppen ezért legyenek igazán személyes tárgyaink, melyekhez kötődünk, és nem csak a rájuk fordított anyagiakban látjuk az értéküket. Formáljuk a glamourt saját elképzeléseink szerint, olyan színeket, anyagokat és dekor elemeket válogatva, melyek a leginkább közel állnak hozzánk. 

Forrás: home-designing.com, installexcellence.com, remstroiblog.hu, elleuk.com, sukio.com, 2.bp.blogspot.com

Olvastad már?
Gondolatok a contemporary stílusról 
Vintage varázslat

No Comments

Post A Comment