A kék, a fehér és egy kis plusz

A kék a fehér és egy kis plusz

A kék, a fehér és egy kis plusz

Sokak kedvence a kék és fehér párosa, időtlen, kimeríthetetlen lehetőséggel kecsegtető kombináció. A kék árnyalataitól függően az összhatás gyermekien bájos, lágy és egyszerű, vagy karakteres, tengerparti hangulatot idéző. Máskor vintage stílusba hajló, aztán meghökkentően modern! Lássuk, mivel lehet fokozni a hatásukat?!

Amiben a fehér az egyik szereplő, az rossz már nem lehet! A kék és a fehér külön-külön is a kedvencek közé tartoznak, együttes hatásuk pedig még kifejezőbb és erőteljesebb. A kék magában hordozza a tenger mélységének és az ég magasságának természetközeli élményét, ami a fehér tökéletes tisztaságával maga a költészet, ha lakberendezésről van szó!

1. Kontraszt
A fekete szín egyensúlyba hozza a fehér lágyságát és a kék eleganciáját. Keretet ad, éleket, határokat teremt az enteriőrben, karakteressé teszi azt.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

fehér-kék nappali, fekete kiegészítőkkel

Tipp: Kezdd kicsiben! Egy fekete lámpaernyő, egy fekete váza vagy dohányzóasztal megadja a karakterét.

2. Kiegészítők
Olykor a kert adja a legtöbb inspirációt, ha nem tudunk kiegészítőt választani. Legyen egy nagy vízipálma, fűszernövények, moha vagy színes virágok kavalkádja, a növények jelenléte újraírja a helyiség hangulatát! A zöld szín a természet ölelését adja, elevenségét közvetíti felénk, így töltve meg élettel közvetlen életterünket.

fehér-kék enteriőr növényekkel

A zöld szín nagyon harmonikusan hangolható össze a kék és fehér színekkel!

3. Geometria
A különböző méretű és mintájú kiegészítők – például a párnák – nagyszerű alapot szolgáltatnak egy kis játékra, akár minden csak kék és fehér a helyiségben, akár nem. A csíkos párna kifejezetten üdvös megoldás, ha szeretnénk egy kis kreativitást vinni egy kissé egyhangú szobába, de bátran nyúlhatunk absztrakt mintákhoz is!

fehér-kék hálószoba különböző párnákkal

Tipp: Játssz a formákkal és textúrákkal! Egy nagy, négyzet alakú bolyhos, puha fehér párna, egy kicsit kisebb egyszerű szövésű, matt kék, és egy hengerszerű, cikk-cakkos, fényes felületű párna látványa imádnivaló kavalkád lehet, ha ízlésesen vannak összeválogatva!

4. Világítás
Ha már megvannak a bútorok, a szép kiegészítők, minden, ami számunkra kedves és személyiségünkhöz illővé teszi otthonunkat, a világításra akkor is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk, mert nagyon sok múlik rajta. Egy rosszul választott LED, egy rossz helyre tett spot, túlságosan vakító, vagy tompa fényű izzó teljesen meg tudja változtatni a helyiség hangulatát.

Tipp: Célzott, direkt világítást csak indokolt helyekre érdemes helyezni (pl. olvasósarok, konyhapult), máshol nyugodtan gondolkodj hangulatvilágításban! Győződj meg róla, hogy hideg, meleg vagy természetes fény illik.

Képek: decoist.com, decopard.com

Olvastad már?
Hogyan válasszunk világítást – 1. rész
Színes ötletek a szürke használatára

No Comments

Post A Comment