8 ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod

8 ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod

8 ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod

Ahány ház, annyi hozzáállás a lakberendezőhöz. Kell, nem kell, miért kell? Vannak, akik úgy gondolják felesleges és mindent megoldanak maguk, különösen, ha van a láthatáron egy asztalos ismerősük, aki ráadásul még a burkolatokhoz is ért valamit. A felmerülő problémák végül sok bosszúságot tudnak okozni, és felmerül a kérdés, vajon érdemes lett volna lakberendezőt fogadni? Íme 8 ok, hogy érdemes! 

1. A tervező képes teljes egészében látni a helyzetet
Tudatosan kezeli a berendezések méretét és elhelyezését, szakértő szemmel nézi minden elem színét és anyagát, ennek köszönhetően a stílus, a dekorativitás és a funkció összhangjának lehetőségét kínálja. Van elképzelése a vízkiállások, elektromos kiállások, a bútorok, a burkolatok jellemzőiről, tisztában van az aktuális trendekkel és innovációkkal, minden tudásának és tapasztalatának birtokában tesz javaslatot a legmegfelelőbb megoldásra!

konyha látványterv

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

2. A lakberendező jobb, mint egy internetes képkereső
Imádunk képeket nézegetni az interneten, vagy órákig álmodozni a bútorboltokban és szerelembe esni párnákkal, lámpákkal, konyhaszekrényekkel. A helyzet azonban az, hogy az ami tetszik, az egyáltalán nem biztos, hogy jó is vagy hogy az igényeinknek megfelel. Ha nincs mellettünk egy lakberendező, aki szakmai szemmel mond véleményt, akkor csak saját érzéseinkre támaszkodhatunk, esetleg az eladók véleményére vagy barátaink tapasztalataira, de ezek közül egyik sem annyira a sajátunk, mint a lakberendező, aki velünk együttműködve, értünk dolgozik.

3. A lakberendezőnek vannak kapcsolatai
Egy profi lakberendezőnek nem csak az asztala van tele katalógusokkal és különböző gyártók aktuális anyagaival, hanem számtalan dolgot észben is tart és amikor szükség van rá fel tudja idézni. Ismeri az üzleteket, az eladókat. Egy eladó talán tud véleményt mondani vagy ajánlani egy bútordarabot a másik helyett, de nem lesz világos képe arról, hogy milyen az otthonod, a felújítani kívánt helyiség adottságai, sőt, milyen a stílusod és a számodra ideális élettér? Neki nem mesélhetsz el mindent, amit figyelembe véve megfelelően tudsz választani, de egy lakberendezőnek igen!

magazinok

4. A lakberendező érted van, nem ellened!
Egy jó lakberendező segítségével olyan dolgokra is ráébredhetsz, melyek addig eszedbe sem jutottak. Nem csak felméri az igényeidet, meghallgatja a kívánságaidat és belepillant az otthonotokba, hanem tudása, tapasztalatai és kreativitása által olyan távlatokat nyithat előtted, melyekre nem is gondoltál volna.

5. Pénzt spórolhatsz vele!
Egy lakberendező segítségével rengeteg időt, energiát, és ha hiszed, ha nem, pénzt lehet megspórolni! Hogy miért? Mert bár mint mindennek, a lakberendezési tervezésnek is megvan a költsége, de ha szakértő nélkül ugrassz fejest a számtalan gyártó által kínált csempék, csaptelepek, bútorok, anyagok, színek és formák végtelen tengerébe, akkor könnyedén lehetnek olyan felesleges kiadásaid, melyek megtakaríthatóak lehettek volna. Túl drágán vásárolsz meg valamit, ami máshol olcsóbb lett volna, esetleg rossz méretű berendezést rendelsz, olyan falszínt választasz, mely egyáltalán nem olyan, mint ahogy elképzelted és még sok-sok ilyen eset létezik. Ha egy lakberendező munkájába fekteted be a pénzedet, akkor nem kell nap mint nap attól tartanod, hogy rossz döntések áldozata leszel.

falfestés

6. Egyedi ötleteket kaphatsz!
Csak képzeld el azt, hogy egy lakberendező minden tudását és kreativitását a Te otthonod felvirágoztatásának szolgálatába állítja! Olyat tervez, ami egyedi, csak a Tiéd, ami a stílusodhoz, lakásod vagy házad adottságaihoz, családod igényeihez és anyagi lehetőségeidhez illik!

nappali

Tipp: Ne csak alkalmazz egy lakberendezőt! Találkozz vele, igyatok meg egy kávét és beszélgessetek, ismerjétek meg egymást, mielőtt belekezdtek a munkába!

7. Növeli az otthonod értékét!
Egy jó lakberendező olyan otthont varázsol Neked, mely megállná a helyét egy lakberendezési magazinban! Ha azért újítod fel a lakásodat, mert el szeretnéd adni, vagy ki szeretnéd adni, akkor gyönyörű képeket készíthetsz róla és sokkal kedvezőbb áron hirdetheted. Az anyagi befektetésed biztosan megtérül!

kék-fehér nappali

8. Többet aludhatsz!
Ha mindent egyedül akarsz csinálni, akkor bizony nem sokat fogsz aludni, vagy ha mégis, nem fogsz tudni nyugodtan aludni. A lakberendezőre rábízhatod a lakberendezési tervezést, valamint a művezetést is, tehát például a villanyszerelővel, vízszerelővel vagy az asztalossal való egyeztetést, az árajánlatok bekérését és az anyagok beszerzését is. Kell ennél több?

kétszemélyes ágy rózsaszín ágyneművel
Forrás: thedecorista.com, housetohome.com, pinterest.com

Olvastad már?
Otthonunk szíve, a nappali
Mit tegyünk, hogy gyorsabban elkeljen lakásunk vagy házunk? 

No Comments

Post A Comment