7 dolog, amit senki nem mondott el neked az új építésű társasházakról

7 dolog amit senki nem mondott el neked az újépítésű társasházakról

7 dolog, amit senki nem mondott el neked az új építésű társasházakról

Ha lakásvásárlás előtt állsz és az új építésű társasházak felé húz a szíved, akkor ezt a 7 dolgot érdemes szem előtt tartanod, mielőtt leteszed a foglalót! 

1. Az építkezések mindig elhúzódnak
Nagyon ritka, hogy egy építkezés befejeződjön a tervezett időpontra. Garancia tehát nincsen, érdemes számítani a csúszásra és aszerint tervezni, szervezni az életünket, hogy ne kerüljünk problémás helyzetbe az esetleges halasztás miatt.
lakásfelújítás

2. Érdemesebb az általuk felkínált anyagokat beépíteni
Ennek nagyon egyszerű oka van: ugyanazt a minőséget nem kapod meg ugyanolyan áron, mint az építtető, aki nagy mennyiségben rendeli azt.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

csempével teli dobozok

3. Eltérések lehetnek az alaprajzhoz képes
Jó esetben csak néhány centiméter, máskor viszont sok-sok centiméter eltérés lehet az alaprajzhoz képest. Végül mindig a gyakorlatban mutatkozik meg a tervezet.

vonalzó, ceruza, műszaki rajz

4. Nem személyre szabják a lakásokat
Az új építésű társasházakat általános igényekre szabják, nem a vásárlók elképzelései szerint alakítják. A helyiségek elhelyezkedését, elosztását és méretét nem háziasszonyok vagy családapák határozzák meg, akik ott fognak lakni. Egy lakásból lehet könyvelő iroda vagy szépség szalon, nem csak családi fészke. Sokszor a belsejét is építészek tervezik, akiknek nem feltétlenül profilja a felső terek kialakítása. Ezért lesz teljesen máshol vagy másképp például a konyha, mint ahogy az neked tetszene és ideálisnak tartanád.

5. Találkozhatsz hibásan kivitelezett dolgokkal
Bármennyire is szép, jó és új, itt is léteznek spórolások, a gyors munkamenet miatt pedig előfordulhatnak hibás kivitelezések.

csempe lerakása

6. Lehet beleszólásod
Ha jó időben csöppensz bele a vásárlásba, sok dologba beleszólhatsz. Ha még nem rakták le az alapot, falak és burkolatok nincsenek a helyükön, akkor ezekben mint partner lehetsz, ha már megvan az általad választott lakás. Akár még az építtetőnél is lehet válogatni, elektromos kiállásokat meghatározni.

makett ház

7. Nem vagy köteles átvenni a lakást
Nem kötelezhetnek a lakás átvételére, amíg annak kivitelezését nem találod rendben.

Természetesen ez a felsorolás nem azt jelenti, hogy az új építésű házakkal csak a gond van, hogy az alábbi 7 pont mindegyikére számítani kell és bizalmatlanul, aggodalmakkal tele kell egy lakásvásárlás előtt állnunk. Az említett helyzetek előfordulhatnak, könnyebb felkészülni rájuk és szembenézni velük, ha nem érnek váratlanul minket.

Képek: contractil.com, howtotileafloor.com, ruleofscott.com, askbobcarr.com, peerlessimprovements.com

Olvastad már?
Mi a különbség a belsőépítész és a lakberendező között?
Konyhatervezés 7 lépésben

No Comments

Post A Comment