5 dolog, amit érdemes tudnod az építőiparról és a mesterekről

5 dolog,amit érdemes tudnod az építőiparról és a mesterekről

5 dolog, amit érdemes tudnod az építőiparról és a mesterekről

Amikor mesterekre bízzuk magunkat valamelyest mindig ki vagyunk szolgáltatva, hiszen nem értünk az általuk végzett tevékenységekhez, teljes mértékben szakértelmükre kell támaszkodnunk. Problémák azonban mindenhol adódhatnak, vagy legalábbis olyan helyzetek, melyekre lehetett számítani, de minket felkészületlenül értek. Bárcsak valaki előre figyelmeztetett volna minket! Mi segítünk! Íme 5 dolog, amit érdemes tudnod, hogy ne érjenek váratlan meglepetések! 

1. Csúszások és megbízhatatlanságok
A kivitelezések folyamatos csúszása miatt a kivitelezők sem teljesen megbízhatóak, ha határidőről van szó. Sajnos ezt ritkán lehet behajtani rajtuk, hiszen ők is másoktól függnek, az egész rendszer annyira komplex, minden és mindenki függ valaki mástól, erre érdemes számítani.

lakásfelújítás

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

2. Nagy számok törvénye
Egy 60-70 nm-es lakás kicsinek számít ebben az iparban, a legtöbb, edzett mesternek sok száz ekkora lakás van már a háta mögött.

3. A pénz beszél
Nem számít, hogy mekkora értékű dologgal bánik a mester, a 2000 Ft-os padlólapot is annyiért és általában ugyanannyi figyelmességgel rakja le, mint a 30 000 Ft-osat. Ha nem fizeted meg neki a munkáját, nem fog szívesen dolgozni neked.

fizetés

4. A mesterek is emberek!
Nagyon sokan, akik szolgáltatót keresnek, megbízóként gyakran úgy érzik, a specialistát kilóra meg lehet venni. Kifizetik a pénzt, cserébe azt várhatják el, amit csak akarnak. Ennek nem kellene így lennie! A mesterek is emberből vannak, nem eszközök, nem tárgyak, és bár egyesek azt hiszik, hogy a munkás jobb munkát végez, ha nincs előre kifizetve, valójában nem úgy állnak a pénzhez, ahogy gondolod! A fenyegetőzéssel pedig ellenkező hatást érsz el, mint gondolnád. Legyél tekintettel rájuk és tiszteld meg őket Te is, amiért fontos munkát végeznek! Egy kedves szó, egy őszinte elismerés, egy pohár víz óriási dolgokra képes!
mosolygós asztalos

5. Profizmus és portfólió
A mestereket profizmus és portfólió alapján érdemes választani, valamint lelkesedés alapján. A helyzet egyszerű, hiába jó szakember az illető, ha nem érdekli a munka és belefásult abba, amit csinál, valamint az emberekkel való kapcsolattartásba, akkor esélyes, hogy nem fog jó munkát végezni.

csempe lerakás

Képek: mediashower.com, mtbakervapor.com, firststep.com

Olvastad már?
Csináld magad, vagy hívj szakembert?
Hogyan tegyük szebbé könyvespolcunkat?

No Comments

Post A Comment