10 tipp az unalmas hálószoba felüdítéséért!

10 tipp az unalmas hálószoba ellen

10 tipp az unalmas hálószoba felüdítéséért!

Unod a hálószobádat, de nem tudod hogy tedd izgalmasabbá? Íme 10 ötlet, hogy sokkal szebb és érdekesebb legyen! Próbáld ki őket Te is! 

Kinek hamarabb, kinek később, de egyszer mindenki számár eljön a pillanat, amikor megunja hálószobája stílusát, berendezését vagy a falak színárnyalatát. Bár egy-egy nagyobb átalakítás vagy teljes stílusváltás is pezsdítő tud lenni, általában elég néhány apróságon változtatni, hogy szobánk az újdonság varázsával kecsegtessen! Lássuk a legkedveltebb variációkat!

1. Frissítsd fel a képeket a falon!
A falon díszelgő képek általában kiemelt fontosságúak, jelentőségük érzelmi értékükben rejlik. Akár ajándékba kapjuk őket, akár mi magunk választjuk, egy idő után megszokottá válnak. Ne sajnáljunk lecserélni őket és helyet adni néhány új darabnak. Lehet egy nagy kép vagy több kicsi, a szoba stílusával és színeivel harmonizáló vagy attól eltérő, a lényeg, hogy frissebb legyen tőle a szoba hangulata és új élményt jelentsen a látványuk!
Tipp: Ha eddig nem volt még vászonra nyomtatott fotód, akkor érdemes kipróbálnod! Csodálatosak! 

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

családi portrék a hálószobában

2. Alakíts ki képgalériát!
Laza, fiatalos, bohó stílust képviselsz? Nem szereted a precízen és sematikusan rendezett tárgyakat és egyforma távolságba felfüggesztett képeket a falon? Akkor alakítsd ki saját, személyes varázzsal bíró képgalériádat, melyben bármilyen rajz, fotó vagy festmény igazi ékességgé válhat!

képgaléria hálószobában

Tipp: Inspirálódj blogbejegyzésünkből, olvad el 15 ötlet képgaléria kialakítására című cikkünket!

3. Válassz egy új, izgalmas szőnyeget!
Gyönyörű a parkettád, de egyre többet gondolsz rá, hogy feldobd egy szép, puha kis szőnyeggel? Ne tétovázz, szerezz be egy kedvedre való darabot! Vigyázz azonban, hogy ne csúszkáljon a padlón! Ugyanezt megteheted akkor is, ha már eddig is volt szőnyeged, de meguntad vagy elkopott.

kockás szőnyeg hálószobában

4. Játssz a fényekkel!
Ezen a téren igazán szabadjára engedheted a fantáziádat! A világítás a szoba lelke! A világtótest jellege, fényének mennyisége és minősége teljesen más hatást garantál. Lehet karakteres, irányított, sejtelmesen lágy, koncentrált vagy szórt. Egy magas, karcsú állólámpa megnyújtja a teret, dinamikus érzést ad. Merj változtatni és a régi, poros csillár helyett válogass a gipszkarton mennyezetbe építhető LED lámpák közül, vagy merülj el a falra szerelhető lámpák nyújtotta lehetőségekben! Ha tanácstalan vagy, hogy mi alapján dönts, olvasd el a Hogyan válasszunk világítást? című bejegyzéseinket!

hálószoba

Tipp: Ne keverjük egy helyiségen belül a hideg és meleg fényű világításokat! 

5. Színezd újra!
A hálószoba színének megváltoztatása már egy nagyobb lélegzetvételű dolog, ami kicsit komolyabb mérlegelést és biztosabb döntést igényel, mint egy új lámpa beszerzése. Nagyobb átalakítás, lakásfelújítás esetén érdemes eljátszani ezzel a gondolattal, ha minden területre kiterjedően szeretnénk frissebb külsőt kölcsönözni egy vagy több helyiségnek. Valóban gyökeres változás ez, hiszen a falak színe jó esetben harmonizál a bútorok és a padló vagy szőnyeg árnyalatával, és ha változik a falszín, felborulhat az egyensúly. Aggodalomra semmi ok, nem kell drasztikus változtatásra ahhoz, hogy a szoba üdítőbb, frissebb és hangulatosabb legyen, ha pedig mégsem vagyunk elégedettek a választott színnel, bármikor átfesthetjük! Lakberendező segítségével természetesen ezen a téren sem kell aggódnunk attól, hogy rossz színt választunk!

6. Új, dekoratív párnák!
Vannak, akik csak egy-két párnát szeretnek az ágyon, mások igazi párna imádók és akkor érzik otthonosan magukat, ha minél több van körülöttük. Akár egyik tábort erősíted, akár a másikat, néha nem árt a frissítés! Próbálj ki egy merészebb színt, legyen legalább egy párna, ami mintázatában, formájában vagy színében elüt a többitől, így máris izgalmasabb lesz a hatás!

dekoratív párnák

7. Feltűnő színű éjjeli szekrény
Egy harsány árnyalatú tárgy igazi fűszer egy lágy, letisztult hálószobában. Érdekes, izgalmas és pezsdítő, különösen, ha egy éjjeli szekrényről van szó! Egy piros kis szekrényről hoztunk képet, ami nagyon megnyerő kontrasztot alkot a világos falszín, ágy és lámpa kombinációjával. A henger alakú párnán feltűnő narancsos árnyalat tovább erősíti az egyensúlyt. Te is merj merész színeket választani!

piros éjjeli szekrény 8. Falmatrica
Ha életet vinnél a falfelületekbe, de nem akarsz ecsetet és festéket ragadni, akkor ragadjon a falmatrica! Számtalan kreatív, látványos, érdekes, színes falmatrica közül válogathatunk, dekoratív minták és feliratok tekintetében egyaránt, természetesen kisebb és nagyobb méretekben is.

falmatrica ágy felett

9. Polc az ágy felé
Általában zsúfolásig van az éjjeli szekrény apróságokkal, a könyvek az ágy mellett hevernek a földön, esetleg már az ágy alatt is felhalmoztál néhányat? Gondoltál már rá, hogy érdemes lenne polcot szerelni az ágy felé? Ha eddig képek voltak a falon, akkor variáld át az elrendezést és tedd őket másik falra, adj teret a polcoknak! Természetesen nem az a cél, hogy ezen alakíts ki könyvtárat, törekedj arra, hogy maradjon légies. Néhány kép. könyv, szemüveg, újság és apróság azonban praktikusan elhelyezhető rajta, és ideális esetben még a hálószoba hangulatát is emeli.

polcok az ágy feletti falon

10. Vigyél bele művészetet!
Bohó, össze nem illő vagy harsány. Egy festmény, egy fotó,  egy fali szőnyeg, szobor, dísztárgy, függöny vagy növények. Jöhet bármi! Egy kreatív szobában többnyire az érzi magát otthonosan, akinek egyébként is a hétköznapitól eltérő a stílusa akár hobbi, öltözködés és lakberendezés területén, de ha a hálószoba felvirágoztatás a cél, akkor a lazább stílussal való kísérletezés mindenkinek ajánlott!

bohó hálószoba

Forrás: hative.com, houzz.com, lunagemme.com, wisegeek.com, pinterest.com

Olvastad már?
Letűnt korokat idéző stílus, a provanszi
Padlóanyag trendek

 

No Comments

Post A Comment