Vintage varázslat

Vintage varázslat

Vintage varázslat

A vintage stílus különleges és nosztalgikus hangulata az elmúlt évek során visszavonhatatlanul lopta be magát számtalan nő szívébe, ruhatárába, és szerencsére otthonába is. A romantikus hatást idéző stílus a mai napig is reneszánszát éli, különösen azért, mert mind önmagában, mind a modernebb irányzatokkal kombinálva csodálatosan egyedivé varázsolhatja otthonunkat.

Milyen színt válasszunk?

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A lágy, pasztell-szerű, púder hatású árnyalatok a leggyakoribb képviselői a stílusnak, melyek tökéletesen alkalmazkodnak a bútorok (kanapé, fotel) és kiegészítők (lámpa, falikép) anyagához, formavilágához és elrendezéséhez. A színek és az anyaghasználat egyaránt lényeges szempontok, és ahhoz, hogy a stílus felvirágoztassa otthonunkat, törekednünk kell ezek összhangjára. Egy igazán ízléses vintage stílusú helységben (például nappaliban) a domináns színek nagyon közel állnak egymáshoz, a kiegészítő színek pedig harmonikusan simulnak bele a legnagyobb felületen érvényesülő színek palettájába.

vintage_stílus_színpaletta

Természetesen nem csak a rózsaszín tónusok jelentik a vintage-t! A levendula, tört fehér, halvány kék, zöld és homokszín épp úgy beleillik ebbe a stílusba!

vintage nappali

Számítanak az anyagok?

Bizony-bizony, ha igazán hűek szeretnénk lenni a vintage lakberendezési stílushoz, akkor a vágyott végeredmény érdekében figyelmet kell fordítanunk a bútorok, szőnyegek, függöny és egyéb kiegészítők kiválasztására is. Bútordarabok választása esetén részesítsük előnyben a fát! Ha finomra hangolt enteriőrt tervezünk, akkor ne használjunk túl sok féle anyagot, harsány színeket, bonyolult mintákat és egymástól elütő textúrákat. Törekedjünk a természetességre, egyszerűségre és egyensúlyra!

púder szín nappali

Milyen kiegészítőket használjunk?

Rég elfeledett, padláson porosodó kedvenceink is újra ékességei lehetnek szobánknak! Egy kissé kopott cserép, egy ódon, kapcsos bőrönd, ódon szék, vagy lámpás mind-mind erősíti a varázsát a romantikus vintage stílusnak!

vintage

Ha sikerül követnünk ezt a néhány szempontot, akkor otthonunk olyan csodálatos lesz, mint egy valóra vált álom!

vintage hálószoba

Ha úgy érzed elakadtál, és nem tudsz dűlőre jutni a falszín kiválasztásában, akkor A milyen falszínt válasszak című könyvünk a segítségedre lehet!

Forrás: luxurybusla.com

Olvastad már?
Egyszerűen nagyszerű olvasósarok ötletek
Édenkert az ablakban – zöldíts fűszernövényekkel

No Comments

Post A Comment