Terek nagyítása és szűkítése 1. – Tükröm, tükröm!

Terek nagyítása és szűkítése tükrökkel

Terek nagyítása és szűkítése 1. – Tükröm, tükröm!

Valószínűleg minden kis lakásban élő számára kardinális kérdés, hogy hogyan hozhatná ki a legtöbbet a rendelkezésre álló négyzetméterekből, hogyan helyezhetné el a legpraktikusabban bútorait? Vagy mindezek előtt inkább az, hogy miképpen tehetné optikailag tágasabbá a szűk teret? Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, hogy tűnhet nagyobbnak lakásom mások szemében?

Ha a terek nagyítása a cél, a tükrök használata a legnyilvánvalóbb és leglogikusabb megoldás. Többnyire mindenkinek van elképzelése arról, hogy hol helyeznék el térnövelő kedvencüket, a lehetőségek tárháza azonban jóval sokoldalúbb, mint kezdetben gondolnánk. Mi lenne, ha nem állnánk meg egy tükörnél? Lássuk, hogyan ügyeskedhetünk a trükkös tükröződésekkel, hogy az eredmény valóban nagyszerű legyen!

tükör az étkezőasztal mellett

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Egy jó helyre tett tükör tágítja a teret és  több világosságot biztosít, hiszen visszatükrözi a lámpák fényét és az ablak felől érkező természetes fényt.

1. Egy nagy tükör!
Úgy gondolod elég lenne egy tükör? Akkor add meg a módját és egy nagyot válassz! Bár egy nagyobb tükör meglehetősen drága, ha van rá lehetőség nyúljunk kicsit a zsebünk mélyére és ruházzunk be legalább egy nagy méretűre. Járjunk utána hol milyen típusúak vannak, hátha elcsípünk valami jó kis leértékelést.

nagy állótükör étkezőasztal mellett

2. Csoportosítsd őket!
Ha elég bohó vagy ahhoz, hogy olyan helyen vásárolj, ahol használt eszközöket kaphatsz nagyon kedvező áron, akkor szerezz be néhány eltérő méretű darabot, aminek fa kerete van, és fesd őket ugyanolyan színűre. Helyezd el őket egymás köré egy kijelölt helyen és élvezd a végeredményt!

piros keretes tükrök

3. A tűzhely mögé?
Bátorkodnál a tűzhely mögé helyezni egy tükröt? Persze, legyünk őszinték, felcsapódhat rá az olaj, párás, maszatos, szennyezett lehet, ezért minden főzés után le kell takarítani, de ettől függetlenül szerethető megoldás! A tűzhely mögötti rész általában egy sötétebb, lecsempézett rész, ami olyan „semmilyen”. Egy tükör segítségével több fény jut erre a területre, jobban ráláthatunk a hátsó lapokon készülő ételekre, plusz hangulatos, különleges és egyedi megoldás!

tükör a tűzhely mögött

4. Tükrök a szekrény ajtaján, na de melyik helyiségben?
Bár ezt a trükköt a legtöbben a hálószoba szekrényajtaján vetik be, nagyon kreatívan és hatásosan alkalmazható a konyhában is! A hálóban a szekrény ajtaján egy nagy tükör hasznos, hogy egész alakban lássuk magunkat, de ha a tér nagyítása a cél, akkor ez nem mindig valósul meg. A konyhában viszont igen! A konyhaszekrény felső polcaira helyezett kis tükrök egészen új távlatokat nyitnak előttünk, és aki egy kis konyhában kényszerül megszokni a szűk teret, annak már a tágasabb tér illúziója is valóságos megváltás.

tükrök a konyhaszekrény ajtaján

5. Az ablak illúziója 
Bár az álmunk, hogy otthonunk tele legyen szép nagy ablakokkal, ha nem lehet részünk ebben, akkor ki kell találnunk valamit. A tükrökre ebben a helyzetben is számíthatunk! Kis tükrökkel alakíts ki olyan formát, ami a legjobban hasonlít egy keretezett ablakra, és azt az illúziót kelti, mintha ott valóban egy másik térre nyílna kilátás!

ablak hatású tükrök

+1 Menjünk vissza a konyhába!

Ha sem a tűzhely mögötti, sem a szekrények ajtajára helyezett tükrök ötlete nem győzött meg, reméljük a konyhai hátfalra rögzített tükör ötlete kedvedre való lesz! Nem tagadjuk, ezt is gyakrabban kell takarítani, mint egy kandalló felé helyezett darabot, de aki nem főz minden nap, az szívesen beadja a derekát egy ilyen megoldásnak.

tükrös konyhai hátfal

Forrás: decopard.com, hegeinfrance.com, houzz.com, inverted-home.com

Olvastad már?
Terek nagyítása és szűkítése 2. – A színek térhatása
Okos fürdőkád megoldások kis fürdőszobába

No Comments

Post A Comment