#stíluskereső – Színvilág

Stíluskereső - Színvilág fejléc

#stíluskereső – Színvilág

Hogyan találjuk meg a saját stílusunkat? – 4. rész

4. Válassz színvilágot

Nem konkrét színt, az sajnos ritkán megy elsőre. Vagy amikor konkrét elképzelésünk van arról, hogy mit szeretünk vagy mit nem, a lakberendezés során ez sokszor megdől, hiszen minden csupán értelmezés, átértelmezés és környezet kérdése.

Próbálj meg elsőként az alábbi két kérdésre választ találni:

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat
  • Világosabb enteriőrt szeretnél, vagy sötétebb belteret akarsz?
  • Harsányabb színek, vagy inkább visszafogott színvilág?

Ezzel máris előrébb kerültél a megoldáshoz, ha ezekre válaszolni tudsz. A világosabb, de visszafogott színvilág a skandináv stílushoz visz majd közelebb, de klasszikusabb változatban a francia, előkelő világ felé is elindulhatsz. A skandináv szereti a fehér alapon harsány színeket, a francia már visszafogottabb színvilággal dolgozik.

Skandináv, francia, svéd stílus - #stíluskereső

A skandináv, a francia és a svéd stílus

A kortárs stílusok szeretik a sötétebb, kontrasztosabb beltereket egy-egy harsány színfolttal, a sötétebb, de visszafogottabb színvilág pedig inkább klasszikusabb, angol stílusokra jellemzőek.

Modern és minimalista stílus - #stíluskereső

Modern és minimalista stílus

Érdemes utána járni, hogy az a színvilág, amiben te elképzeled az ingatlanodat, milyen stílusokhoz passzol. A stílusokat azért érdemes párosítani, mert ezek bevált, használt dolgok, amik kiállták az idők próbáját. Lehet lelkesen keverni őket, de hamar megunhatók a nagyon zilált, zaklatott stílusegyvelegek.

Egyik sem kizárólagos, de segíthet elindulni egy vonalon, a következő tipp pedig segít majd tovább szűkíteni az irányt.

Lemaradtál az előző részről? Itt megtalálod: Stíluskereső 3. rész

Tovább az 5. részre: Stíluskereső 5. rész

No Comments

Post A Comment