#stíluskereső – Stíluslapok

Stíluskereső - Stíluslapok fejléc

#stíluskereső – Stíluslapok

Hogyan találjuk meg a saját stílusunkat? – 8. rész

8. Állítsd össze a helyiségenkénti stíluslapodat

Miután kidobtad azt, ami nem te vagy, nem az ingatlanodhoz alkalmas, a színvilág alapján már nagyjából kell, hogy legyen elképzelésed arról, hogy mi a jó irány. Érdemes helyiségenként képeket, bútorokat, lámpákat, kiegészítőket összeszedegetni. Mi ezt hangulat montázsnak szoktuk hívni, de lehet ez a Pinteresten is egy-egy tábla.

Ha összenézed a helyiségeket, mennyire különbözőek? Kilóg valami színben, harmóniában? Ezeket helyiségeken belül is érdemes végignézni. Kiugrik egy nagyon klasszikus enteriőr itt, vagy egy nagyon minimalista ott? A többség fog úgyis dönteni, a kiugróan különbözőeket megint csak elvetheted, semmi szükséged nem lesz rá. Beleszerettél a színe miatt, esetleg egy darab tetszett meg a képről. Van ilyen, de ha nincs helye, engedd el.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Stílusok kavalkádja - #stíluskereső

A nem egységes stílus ilyen kavalkádhoz vezethet

Tisztuljanak le az anyagok, hagyd, hogy kiessen, ami nem hozzád illik. Ha nem vonz a tömörfa, ejtsd ki, ha a laminálttól borzadsz, kukába vele. Semmit ne sajnálj, szelektáld az anyagokat. Több üveget szeretnél? Kevesebb fémet? Még picit világosítanál, kontrasztokra vágysz?
A stíluslapod tökéletesen mutatja, hogy a döntések melyik irányba visznek és szépen lassan letisztul, hogy mi a stílusod.

Azért van még egy apróság, ami fontos. Hagyd megérni a stílusodat. Magadban és a közvetlen környezetedben is. A stíluskeresés egyfajta érdekes állapot, amikor futnak a gondolatok a fejünkben, hogy milyen lesz itt és ott, meg amott. Beleéljük magunkat, szokjuk és dolgozunk vele, formáljuk.

Stíluskeresés - #stíluskereső

Hagyd megérni a stílusodat!

Napról napra történik ez, néha hétről hétre, hagyjuk, hogy formálódjon. Amit tegnap nem tudtunk még, lehet ma már tisztán kirajzolódik. Az idő nagyon fontos tényező a stílusunk megtalálásában, ezt siettetni ritkán lehet és tapasztalataim szerint nem is érdemes.
Nagy vonalakat találjunk meg, színvilágot, harmóniát, formákat és anyagokat. A stílusunk ezekből gyönyörűen ki fog rajzolódni, még akkor is, ha nem hasonlít egy meglévőhöz sem.

Az előző részt itt találod, ha lemaradtál volna róla: Stíluskereső 7. rész

No Comments

Post A Comment