#stíluskereső – Realitás

Stíluskereső - Realitás fejléc

#stíluskereső – Realitás

 Hogyan találjuk meg a saját stílusunkat? – 6. rész

6. Ne áltasd magad a lehetetlennel

Felesleges kétszer akkora fürdőszobákat nézegetned, és abszolút értelmetlen magas belmagasságú stílust választanod, ha 270 cm-ed van. Az azért néz ki úgy, mert ott olyanok a lehetőségek. Neked nem biztos, hogy vannak ilyenek. A normál belmagasságnál keresgess normál belmagasságú képeket. Kisebb fürdőszobához pedig keress kisebb fürdőkről képeket. Néha ötleteket is felesleges meríteni belőlük, mert egészen más az optikai hatás, amivel dolgoznod kell. Ez van, felesleges áltatnod magad.

Próbálj hasonló elrendezéseket nézegetni a sajátodhoz, a negyedik pontnál meghatározott színvilággal. Nem kizárt, hogy ki kell dobnod a színvilágodat, mert egyáltalán nem tudod használni.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Skandináv, svéd, francia stílus - #stíluskereső

Fontos tényezők a stílusodnál, színvilágodnál:

  • belmagasság;
  • alapterület;
  • elrendezési lehetőségek, funkciók találkozása;
  • ajtók elhelyezkedése.

Próbálj meg blokkokban gondolkozni egy-egy funkcióról és ahhoz érdemes keresgélned. A konyha egy blokk, ami áll egy vagy több bútorból. A nappali szintén egy blokk, ami egy vagy több bútorból áll. Van-e teljes falat betöltő TV fal vagy sem? Nagyon jól mutat, de ha ajtó van rajta, akkor más a felállás. Ha nem találsz ahhoz közel álló szín és stílusvilágot, amire vágysz, annak néha oka van. Van, ami működik, van, ami sajnos nem.

Realitás - #stíluskereső

Az előző részt itt találod: Stíluskereső 5. rész

Következő részt itt: Stíluskereső 7. rész

No Comments

Post A Comment