#stíluskereső – Képkeresők

#stíluskereső – Képkeresők

Hogyan találjuk meg a saját stílusunkat? – 5. rész

5. Használd ki az internetes képkeresőket

A Google képkeresőjének van egy olyan praktikus oldala, amit kevesen ismernek. Egy kép alapján más képekre rá tudsz keresni, és ha végre találtál egy olyan képet, ami tetszik, akkor érdemes használni ezt a funkciót (images.google.com).

Ugyanígy a Pinterestnek is van egy nagyon jó rendszerező tulajdonsága: számunkra szimpatikus képek alá görgetve színében vagy jellegében hasonlókat fog feldobni. Érdemes korzózni és gyűjtögetni. A Pinterest a tábláival kifejezetten erre való.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Stíluskereső - Pinterest hasonló képek - Lakberendezés

Amikor konkrétumot keresünk, például fekete konyhát fehér padlóval, akkor érdemes angolul használni a keresőket, sokkal szélesebb skálán mozognak az eredmények. Az egyszerű szavak fordítása is megfelelhet számunkra: black kitchen white floor. Egy konkrét, jó találat után pedig már használhatjuk is a fentebb említett „hasonlók” keresése funkciókat.

Stíluskereső - Pinterest hasonló képek - Lakberendezés

Aki inkább cikkeket szeret olvasni, használja bátran a StumbleUpon-t, véletlenszerűen dobál cikkeket az adott témában, és néha gyöngyszemeket lehet találni vele, amit pl. a Google soha nem doba fel. Csak állítsd be az érdeklődési körödet és egy idő után megtanulja, ami érdekel és relevánsabb találatokat ad.

A képkeresés azért nagyon fontos, mert ahogy gyűjtögeted őket, egy idő után le fog tisztulni, hogy mire vágysz. A számodra használhatatlan ötletek szépen kidobódnak, a praktikusak pedig fennmaradnak. Ez egyfajta szűrés, ami nem csak a stílusoddal kapcsolatban visz előrébb, de az ötletelésben is hasznos.

Tipp: Aki ódzkodik attól, hogy regisztráljon vagy megadja a Facebook profilját bárhol, nem kötelező. Legtöbb helyen engedélyezett az e-mail címmel való regisztráció.

Előző részt itt találod, ha lemaradtál volna: Stíluskereső 4. rész

Következő részt pedig itt: Stíluskereső 6. rész

No Comments

Post A Comment