#stíluskereső – Élethelyzet

Stíluskereső - Élethelyzet fejléc

#stíluskereső – Élethelyzet

Hogyan találjuk meg a saját stílusunkat? – 2. rész

Lehetne a következő szabály vagy tipp az, hogy ne legyenek illúzióid, de úgy érzem, hogy az előző ezt már valamennyire letörte, ha voltak is. De valahol egy picit mégis ki kell, hogy bontakoztassam az illúziókat, mert vannak bőven, mindig, mindenütt.

2. Vedd figyelembe az élethelyzeted

Az ugyanis bármennyire maradandó vagy sem, kissé „ez van” alapon rajtad ragadt. Ilyen a korod, az anyagi helyzeted, a családi helyzeted és a foglalkozásod is. Ezek ugyan változnak, de lassan, inkább évek vagy évtizedek tekintetében. Nem készítheted fel az otthonod minden és bármilyen élethelyzetre, mindössze a várhatókra érdemes. Írd fel egy lapra a következő 5-10 év várható változásait. Az elmúlt 5-10 év tapasztalatait alapul véve például várható-e, hogy jelentősen változik az anyagi helyzeted? Esetleg a családi helyzeted? A foglalkozásod, vagy ide értendően az érdeklődéseid köre? Jellemzően sokat változik az ízlésed? Minél fiatalabb vagy, ezek annál jobban változnak, minél idősebb, annál kevésbé.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Na jó, de hogy jönnek ezek ide, meg mi köze a stílusodhoz mondjuk a foglalkozásodnak?
Minél realistább beállítottságú valaki, annál jobban vonzzák az egyszerű és tiszta megoldások, minél kreatívabb, annál kacifántosabban szereti és a humán beállítottságúak jobban belevágnak a nyakatekert, erőforrás igényes stílusokba is. Megígértem, hogy nem dobozolok, így persze ez alól is lehetnek kivételek, és lehet, hogy te pont az vagy.

Fiatalok és idősebbek otthona - #stíluskereső

Azonban nem véletlenül tombol az IKEA láz, a fiatalokat a letisztultabb, frappáns megoldások nyűgözik le, akkor is, ha kényelmetlen. Az idősebbeket a kényelem vonzza, akkor is, ha nem annyira szép. A fiatalok tegnapra akarnak mindent, az idősebbeknek holnapra is ráér, csak jó legyen. Ugye? Valahol magadra ismersz a sorok között, és ezt a stílusod sem hagyhatja figyelmen kívül.

Visszakanyarodtam oda, hogy olyan legyen az otthonod, amilyen te vagy, de itt már többről van szó. A stílusodnak van egy megvalósíthatósági vonzata. Anyagilag, korodból, igényeidből adódóan. A trend szerinti belső terek mindig egyszerűbben megvalósíthatók, mert a gyártók is felismerik a tömegek igényeit. Abban a pillanatban, ahogy eltérsz a trendtől, nehezedik a dolgod, úgy anyagilag, mint beszerzéstől kezdve a kivitelezőkig minden más is. A kuriózumokkal, a különlegességekkel mindig több a vesződség, több türelmet, precizitást és kitartást igényelnek. Ha alapvetően nem ilyen beállítottságú vagy, iratkozz be egy stresszoldó tanfolyamra, mielőtt belevágsz.

Kihagytad az előző részt? Itt megtalálod: Stíluskereső 1. rész

Tovább a második részre: Stíluskereső 3. rész

No Comments

Post A Comment