#stíluskereső – Az ingatlan

#stíluskereső – Az ingatlan

Hogyan találjuk meg a saját stílusunkat? – 3. rész

A stílust nagyban befolyásolja az ingatlan. Hiába stílusod valami, ha az az adott ingatlannal nem összeegyeztethető. Így a harmadik szabály:

3. Az ingatlan stílusa legyen a stílusod alapja

Ez szerencsére nem köti meg a kezedet annyira, mint elsőre időnként gondolnád, és vannak könnyebben vagy nehezebben gyúrható ingatlanok, de az alapokat sose hagyd figyelmen kívül. Márpedig az ingatlan az alap. Ha új építésű a ház, akkor a környék és a környezet. Ha ez sem meghatározó, akkor vagy a legnagyobb pácban, mert semmi sem segít. Ugyanis akármennyire is megszorításnak éled meg az ingatlanod stílusát, valójában segítség. Sokkal nehezebb a semmiről elmélkedni, mint egy pöttyös labdáról, nemde?

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Ízlésesen fel lehet forgatni azért a stílust, ki lehet domborítani, meg lehet hazudtolni, sőt bele is lehet simulni. Mindezt megfelelő szakértelemmel, mert ehhez az ízlés önmagában nem elég. Ha szakértelmed nincs, csak az ízlésed, válaszd a belesimulást, vagy a kidomborítást. Semmiképp ne lázadj vagy próbáld meg fel- vagy kiforgatni. Zaklatott vagy hatástalan lesz a végeredmény.

Ha klasszikus stílusú a ház, amivel dolgozol, de te minimalistát szeretnél, akkor próbálkozz az eklektikus középúttal, ahol minden bútor nagyon modern, de a belső tér többi részét hagyd meg klasszikusnak.
Amikor modern környezeted van és lágyítani szeretnéd, mert a klasszikus vonzz, akkor könnyebb dolgod van. Díszlécek, kazetták, klasszikus tapéták segítik a helyzetet. Nyilván az alacsony belmagasságból nem fogsz tudni magasat faragni, de nyújtani lehet optikailag a teret.

Optikai térnövelés - Lakberendezés

Az eklektikus stílusok legtöbbször arról szólnak, hogy a lakó stílusa simul bele néhány adott dologba, legyen az bútor vagy az ingatlan.

Pár apróság, amit érdemes figyelembe venni:

  • olasz, francia és klasszikus jellegű stílusok nagy belmagasságot igényelnek,
  • a minimalistának és a klasszikusnak is rengeteg válfaja létezik, lehet ott van valahol az is, ami megtestesíti az ingatlan és a te stílusod egyvelegét,
  • ami érték egy házban, érdemes kidomborítani (például gerendák, látszó tégla falak, lépcsők, stb.), lehet elég csak újraértelmezni,
  • próbálj meg minden „ál” dolgot elkerülni, mert sokszor giccses és nem azt a hatást éri el, amit szeretnél,
  • színekből hiába szeretnél egy adott palettát, lehet hogy a belső tér fényei egyáltalán nem működnek velük.

Stílusok, tippek - #stíluskereső

Megtalálod az előző részt itt: Stíluskereső 2. rész

Vagy olvasd tovább: Stíluskereső 3. rész

No Comments

Post A Comment