Rusztikusan romantikus stílus, a shabby chic

Rusztikusan romantikus stílus, a shabby chic

Rusztikusan romantikus stílus, a shabby chic

Vattacukor illatú, romantikus miliő, mely rengeteg női szívet megdobogtat, mégis kevesen tudják a stílus nevét. A shabby chic nem csupán egy stílusirányzat, hanem valóságos életérzés! 

A “shabby chic” szóösszetétel szó szerinti jelentése a “shabby”, azaz kopott és a “chic”, vagyis elegancia, sikk. Ez a két ellentétes kifejezés tökéletesen összefoglalja mivel is állunk szemben.

Shabby chic étkező

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Finom, elegáns és légies, mégis rusztikus és karakteres. Nagyon nőies stílus, azonban nem csak felnőtt nők számára ideális választás, hanem kislányok számára is maga a mennyország lehet. Képzeljük csak el, hogy a finom árnyalatokkal és kedves apróságokkal teli szobácskát babaillat koronázza meg. Tágasabb, légiesebb terekben fejti ki a legjobb hatást, a világos színeknek köszönhetően azonban szerencsére a kisebb tereket is tágasabbá teszi.

shabby chic nappali

Jellemzői
Aki szereti a világos színeket, bohém kiegészítőket és divatosan kopott bútorokat, az biztosan örömét fogja lelni abban, ha minden nap shabby chic stílusú otthonába érkezik haza. Sok-sok fehér vagy a fehér árnyalatai, melyhez kiegészítésképpen illeszkednek a pasztell színek. Egy csipetnyi púderrózsaszín, egy kis halványkék vagy mentazöld, némi szürkével, és máris kész a romantikus, vidéki hangulat, amitől úgy érezzük, mintha egy angliai kisvárosban nyaralnánk. Különlegessége, hogy a bútorok antik jellegének ellenére valójában minden darab jó minőségű, kifinomult és gondosan tervezett.

shabby chic pasztell színek

Bár hasonlít a vintage és a provanszi stílusra és sokan össze is keverik valamelyikkel, a különbségek ott rejtőznek a részletekben!

shabby-chic-konyhak

Kiegészítők
Szívecskés fa dobozkák, ládikák és ajtódíszek, virágmintás párnák, patchwork ágytakarók, csipkés kendő, koptatott fa képkeretek, tortatartó és üvegbúra. S folytathatnánk a sort! Rengeteg apróság kapcsolódik hozzá, melyek a stílus üzenetét hirdetik. Szorosan összefügg a csináld magad (DIY – do it yourself) tevékenységekkel, hiszen mind a bútorok, mind a kisebb tárgyak tekintetében egyre népszerűbb az általunk készített használati tárgyak kreatív értéke. Így a megfelelő ismeretek birtokában bátran megcsinálhatjuk saját ruhás ládikánkat vagy ékszeres dobozunkat.

shabby chic kiegészítők

shabby chic függöny és takaró

Shabby chic neked!
Ha úgy érzed ez a stílus áll a legközelebb hozzád, bátran alakítsd a számodra tetsző módon úgy, hogy közben mégis stílus azonos maradsz. Ha nem szereted a túlzsúfolt, sok kiegészítővel teli enteriőrt, hanem letisztultabb közegben érzed igazán otthonosan magadat, akkor szorítkozz az alapvető bútorokra és maradj szolid a dekorálásnál. Egy egyszerű ágytakaró, néhány apró mintás párna vagy egy elegáns sminkasztallal máris tökéletes hatást érhetsz el!

shabby chic ablak alatti ülőke

Azonban ha a sok-sok párna, a számos képkeret, a többféle minta és apróság szerelmese vagy, akkor is üdvözlünk a shabby chic világában! Jöhetnek a csinos kis vázák, éjjeli lámpák és antikolt tükrök, de azért vigyázz, ne ess túlzásokba, mert a végeredmény giccses lehet!

Fotók: pinterest.com

Olvastad már?
Vintage varázslat
Ablak alatti ülőke ötletek

No Comments

Post A Comment