Otthonunk szíve, a nappali

Otthonunk szíve, a nappali

Otthonunk szíve, a nappali

A nappali az otthonunk középpontja. Ebben a helyiségben pihenünk, olvasunk egy jó könyvet vagy nézünk tv-t hétvégenként és itt vendégeljük meg barátainkat, ismerőseinket, amikor meglátogatnak minket. Éppen ezért azt szeretjük a legjobban, ha komfortos és megnyugtató, ahol mi is és a hozzánk érkezők is otthonosan érzik magukat. Mit tehetünk azért, hogy nappalink valóban ilyen legyen?

A megnyugvás szigete
A modern családi élet sokszor pörgős, zsúfolt, hiszen nagyon elfoglaltak vagyunk. Ezért is áldás egy olyan nappali, mely lassításra ösztönöz, arra, hogy megállj, kikapcsolódj, és minőségi időt tölts a szeretteiddel, élvezd barátaid társaságát!

nappali

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Teremts egyensúlyt a modern nappali és a gyerekbarát kuckó között!
A családbarát nappaliban sok ülőhelyre van szükség. Központi helyen lehet egy L alakú kanapé, amin minél többen elférünk, valamint fotelek, babzsák fotelek. Lehet a helyiségben egy kis dekoratív tároló a gyerekek játékainak, esetleg egy dohányzóasztal, ahol magazinokat tárolhatunk. A padlóról se feledkezzünk meg: a könnyedén takarítható padló aranyat ér!

nappali

Tipp: Válassz élénk színeket, néhány eleven kiegészítőt, színes párnát, amik vonzóak mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. Vigyázz a krémszínű vagy fehér szófával, hiszen a ragacsos ujjacskák könnyedén nyomot hagyhatnak rajta! Gondolkodj lekerekített formákban, kerüld az éles tárgyakat, tedd biztonságossá a kicsik számára ezt a területet is!

nappali

Függönyök, világítás
Egy lágy, sötétítő függöny egyszerre praktikus és dekoratív. A szoba árnyalataihoz színben harmonizáló darab szemrevaló látvány oldalra húzva, vagy lágy esését meghagyva alul megkötve. A napsütéses vasárnap délutánokon pedig varázslatos hangulatot kölcsönöz, ha tudunk árnyékolunk vele, mégis átereszt némi fényt.

nappali sárga függönnyel

Tipp: Cseréld le a nagy, nehéz, poros sötétítő függönyöket lágy, könnyedebb anyagú függönyre!

Az ideális világítás körülményeinek megteremtése nem merül ki a mennyezet közepén elhelyezkedő csillár kiválasztásában. Melyek azok a részek, szegletek, területen a nappaliban, ahová kevesebb fény jut és kissé sötétek, komorak? Egy kellemes fényű hangulatlámpa csodákra képes! Kiegészíti a fő fényforrást és teljessé teszi a helyiség varázsát. Erre már késő délután is szükség lehet, ha nem jut elegendő természetes fény a nappaliba, este pedig kötelező felkapcsolni, ha nem akarunk díszkivilágítást, csupán kellemes fényeket. Választhatunk spotlámpát, álló lámpát vagy kis fali lámpát is, amit csak szeretnénk!

nappali világítás

Színek széles választéka
Nem csak a meleg tónusok, a halványsárga falak és barnás bútorok kölcsönöznek meghitt atmoszférát a szobának! A naturális árnyalatok vagy a kék szín is barátságossá és otthonossá teheti a nappalit. Bátran választhatunk eltérő textúrájú és árnyalatú kiegészítőket, a lényeg, hogy stílus azonosak legyenek az elemek, ne kombináljunk túlságosan eltérő anyagok, formák és színek.

nappali kék szín

Vigyük bele személyiségünket!
A bútorok csak bútorok, akármilyen drágák és szépek. Igazán otthonossá, egyedivé és személyessé mi magunk tehetjük! Nem az a cél, hogy olyan legyen a lakásunk, mint egy lakberendezési magazin címlapfotója, hanem hogy megtöltsük élettel, szeretettel és számunkra kedves, személyes apróságokkal.

nappali

Forrás: assets.dwell.com, decorating-hq.hu, homeideas.xyz, pinterest.com

Olvastad már?
Modern nappali függönyözése. De hogyan?
A falburkolatok új dimenziója: 3D panelek

No Comments

Post A Comment