Ötletek tetőtér kialakítására

Ötletek tetőtér kialakítására

Ötletek tetőtér kialakítására

Azon szerencsések közé tartozol, akiknek van tetőtere, mégsem tudod praktikusan kihasználni? Inspirációra vágysz? Ezt a bejegyzést Neked ajánljuk! 

A tetőtéri helyiségek vitathatatlanul a legkülönlegesebb részei egy háznak, szinte bármilyen típusú szobát kialakíthatunk belőlük, garantáltan egyedi stílusuk lesz. Lássuk mi a legjobb, amit a tetőtérrel tehetünk!

padlás szoba

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Talán gyermekkorunk ábrándjaiból táplálkozik a tetőtér imádata, ami akkoriban még inkább a titokzatos padlás volt, mely számtalan színes képzelet bölcsője volt. A titokzatos, kicsit poros tér, ahová fátyolszerűen szűrődik be a fény, ahová létrán át vezet az út, ahol el lehet bújni, gondtalanul lehet játszani, esetleg a régi, dobozba zárt emlékek között kutakodni. Felnőttként persze már más terveink vannak, de a vágy ugyanaz, hogy egy különleges személyes tér legyen, mely semmi máshoz nem hasonlítható.

tetőtéri nappali

Milyen tetőtérre vágysz?
Az alapvető funkciók szerinti helyiségek, mint a hálószoba vagy a fürdőszoba előszeretettel kapnak helyet a ház legfelső szintjén, viszont legalább ennyire kedveltek a speciális, egyedi igények szerint tervezett enteriőrök.

gyönyörű tetőtéri hálószoba minimalista stílusban

Jól jönne egy hely, ahol kényelmesen tudsz vasalni, ruhákat szárítani vagy tárolni? Esetleg egy izgalmas kis edzőteremmel lepnéd meg magadat, netán szaunával, vagy mindig is egy saját kis könyvtárról álmodtál? Ezek mind megvalósítható elképzelések, melyek kiváló helyet kaphatnak egy tetőtérben.

olvasósarok tetőtérben

Tipp: Használj világos színeket! “Építsd be” a természetes fény és a világos felületek jótékony hatását! Ne feledd, a sötét árnyalatok szűkítik a teret, a világosak pedig tágítják!

világos, modern tetőtéri nappali

A tetőtér előnyei
Izgalmas birodalom, melyek varázsát tovább fokozza a gerendák szépsége és a tető dőlésszögének hatása. Rendkívül sokszínű módon kihasználható, lehetőséget teremt a kreatív térkihasználásra. Vigyázz, hogy ne zsúfolj tele minden centimétert, amennyire lehetséges, maradjon szellős!

háromszögletű polc tetőtérben

A tetőtér hátrányai
Ha nincs megoldva a megfelelő hőszigetelés, akkor nyáron nagyon felmelegszik ez a terület, ezért ezt a problémát orvosolni kell!
Standard bútorok ritkán helyezhetőek el benne, másrészről viszont éppen ennek köszönhetően lehetnek egyedi tervezésű bútoraid, melyek garantáltan nem köszönnek vissza más lakásában.

Képek: decoist.com, drawhome.com, freshome.com, homedesignlover.com, homemydesign.com

Olvastad már?
Térelválasztók által nyitott távlatok
Gondolatok a contemporary stílusról

No Comments

Post A Comment