Őszi lakásdekorációk

Őszi lakásdekorációk blogbejegyzés

Őszi lakásdekorációk

Javában tart az ősz, mely szebbnél szebb falevelekkel, illatos körtével, fényes gesztenyékkel, mókás dísztökökkel, mogyoróval és dióval örvendeztet meg minket. Színes gumicsizmába, kötött pulcsiba és hatalmas sálba bújunk, de mibe öltöztetjük otthonunkat? Az őszi dekorációkban az a legjobb, hogy nem kell a boltokat járni és eszközökre költeni, minden, ami kell, ott van körülöttünk a természetben! 

A teraszt, a nappalit, a konyhát, vagy a könyvespolcot is őszi köntösbe öltöztethetjük, készíthetünk ajtódíszt és asztaldíszeket is. Egyedül vagy párunkkal, gyermekeinkkel együtt is nagyszerű kikapcsolódás, melynek eredményét még hetekig élvezhetjük, mielőtt átveszik helyüket narancsos, fahéjas, csengettyűs, ünnepi díszek. Lássuk az ősz hírnökeit!

konyvespolc_oszi_dekoraciovalfotó: hgtv.com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Falevelek és bogyók
Sokféle bogyós cserjével találkozhatunk az ősz során, kedvenceink a galagonya és a vadrózsa bogyói. A vadrózsát hívjuk ősszel csipkebokornak, termését pedig csipkebogyónak. A csipkebogyó frissen és száradás után is nagyon jól mutat, bátran és könnyedén használhatjuk dekorációként. Ágastul metszve egyszerű, letisztult dísze egy kifinomult vázának. Bogyója számtalan módon felhasználható, akár befőttes üvegbe téve, akár kis tányérba csipkedve, koszorúban vagy felfűzve igazi gyöngyszeme lesz a háznak! Az ismertebb nevén zsidócseresznyeként ismert physalisról se feledkezzünk meg, lampionra hasonlító termése az egyik legkülönlegesebb ajándéka az ősznek.

falevelek_kepben_csipkebogyofotó: cozyguide.com

physalis_montazs

fotó: (bal) pinterest.com, (jobb) www.sqarespace.com

A falevelekkel sincs ez másként, annyira ügyeljünk csupán, hogy kiszáradás után törékennyé, morzsolhatóvá válnak, ezért a fűtött lakásban hamar elveszítik eleven tartásukat. A lehetőségek tárháza végtelen. Kedvenceink, a képkeretbe tett préselt levelek, a lelógó, száruknál felfűzött levélvariációk, és az asztalt ékesítő, üvegekbe tett ágacskák, melyeken szintén kapaszkodik még néhány levél.

dahuahome-netfotó: dahuahome.net

Tobozok, mogyorók, makkok és gesztenyék
A zöld, sárga, narancs és bordó árnyalatok mellé a kellemes, barna tónusokat a tobozok, mogyorók, makkok és gesztenyék adják. Remek kiegészítői az őszi kompozícióknak. Ha szeretnénk kreativitást vinni a dekorálásba és túlcsordult bennünk az alkotói kedv, akkor festéket és ecseteket elő, fessük színesre a makkokat! A tölgyfák pirinyó termései remek alkalmat kínálnak arra, hogy megcsillogtassuk festőtudományunkat.

gyertyak_oszi_stilusbanfotók: pinterest.com

szinesre_festett_makkokfotó: freshdesignpedia.com

Dísztökök
A tökökről sokaknak csak a halloween-i tökfaragós őrület jut eszébe, pedig rengeteg kedves évszakunk rengeteg dísztökkel kecsegtet! Formájuk és mintázatuk végtelenje egyesekben talán ellenérzést vált ki, de aki egyszer megszereti őket, az örömmel fogja a kis furcsaságokra otthona hangulatának megkoronázását.

disztokokfotó: www.tlu.edu

Gyertyák és viharlámpák
A gyertyák és a viharlámpák már csak a habot jelentik a tortán. Fényekkel ünnepivé, meghitté, melegségessé tenni a légkört az egyik legkellemesebb érzés az egyre hidegebb hónapok és az ünnepek közeledtével. Hát ha még nem is csak a fényekben gyönyörködhetünk, hanem a gyertyatartókban is, akkor lesz igazán teljes az enteriőrben uralkodó hangulat.

viharlampak_oszi_dekorfotó: pinterest.com

Bár külön-külön is nagyon szerethetőek és szemrevalóak, a legnagyszerűbb hatást akkor érhetjük el, ha több termést “csokorba” fogva készítjük el otthonunk őszi hangulatú díszeit. Ha pedig úgy érezzük még mindig hiányzik valami, tegyünk diót, almát és körtét egy kis kosárba, Reméljük Te is kedvet kaptál egy kis dekoráláshoz és ha eddig csak a borongós idő és a sok eső jutott eszedbe az őszről, most rácsodálkoztál az évszak szépséges oldalára is!

Olvastad már?
Tippek karácsonyi díszekhez
Főszerepben a hangulatlámpák

No Comments

Post A Comment