Legénylakás loft stílusban

Legénylakás loft stílusban

Legénylakás loft stílusban

Cikkünkben egy loft stílusban tervezett legénylakást mutatunk be, ami Kijev szívében, egy felhőkarcoló tetején található. 

Már első ránézésre azonnal szembetűnik minden olyan vonás, ami a loft stílusra jellemző: a 155 nm-es lakásban hatalmas, osztatlan terekkel találkozunk.

Legénylakás loft stílusban alaprajz

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

A közösségi részek, mint az előszoba, konyha, étkező és a nappali egy tágas térben található, ahol elszeparálás nélkül vannak jelen. A lakás érdekessége, hogy a konyhabútor, mely a stílusra igen jellemző középszürke színben készült, teljesen elrejthető. Ha tehát nem szeretnénk látni, csak be kell csuknunk az oldalra becsúsztatott szürke ajtókat és máris egy óriási szürke felület helyezkedik el a téglafal előtt, mint egy művészeti installáció.

Legénylakás loft stílusban, nappali és konyha

A loft stílus karakterének egyik lényegi eleme, hogy látszik az épület szerkezete, a vasbeton födém, az acél tartóoszlop, a légtechnika és az elektromos csövezés. A beton födémet, hogy ne legyen annyira csupasz, natúr, kezeletlennek tűnő fa gerendákkal tagolták, aminek tartószerkezeti funkciója nincs, csupán a látvány miatt került fel a mennyezetre.
Legénylakás loft stílusban, nappali és konyha

Nemcsak a terek, hanem a bútorok is túl vannak méretezve, mindenből a legnagyobb került be, kanapé, konyha, ágy, mosdószekrény, stb.  Minden loft lakásban van valami meghökkentő, szokatlan dekoráció. Az étkezőben például Buddhát láthatjuk szárnyakkal a hátán.

A már megszokott tágas terekhez képest az étkezőt joggal érezhetjük nyomasztónak, picinek. A hatalmas növényfal megtöri a tér szellősségét, egységét. Valószínűleg a ház tartószerkezete miatt kellett megtartani a növényfal mögött futó falat, ezzel a fallal párhuzamosan helyezkedik el egy másik, a nappali és a dolgozószoba között. Azonban valamiféle kikönnyítés kellemesebbé tette volna az étkező terét.

Legénylakás loft stílusban, étkező, nappali és hálószoba

legenylakas-loft-stilusban-etkezo2

Gyakran a hálószoba sincs elválasztva a nappali terétől. A hatalmas, tagolt üvegfal mindent láttatni enged. A dolgozószoba egyik ékessége az Arne Jacokbsen által tervezett Egg fotel.

Legénylakás loft stílusban nappali és hálószoba

Legénylakás loft stílusban nappali és hálószoba

A lakásban a férfias, erőteljes színek vannak többségében. Gyakori választás a sötétbarna és a középszürke, néhol fekete. Általában van 1-2 kirívó szín, mely végigvonul a lakáson és helyenként igen visszafogottan, kisebb elemeken jelenik meg. A nappaliban és a hálószobában ez a napsárga, a konyhában, fürdőszobában és az előszobában pedig a vörös. A hálószobából egy hatalmas tolóajtón át jutunk a gardrób helyiségbe.

Legénylakás loft stílusban hálószoba és gardrób

A fürdőszoba szintén megtartotta a loftra jellemző monumentalitást, mind terében, mind berendezésében. Az egymásra rakott dobozok talán takarnak valamilyen gépészeti elemet, talán tároló bútor, de az is elképzelhető, hogy a gyári hangulatot erősítve csupán esztétikai szerepük van. Ugyan a stílus nem arról ismert, hogy kifejezetten barátságos és otthonos lenne, a fürdőszoba talán túlságosan is távol áll a barátságostól. Nem a legideálisabb a környezet egy esti lazító fürdőhöz.

Legénylakás loft stílusban, fürdőszoba

Legénylakás loft stílusban, fürdőszoba

Legénylakás loft stílusban, fürdőszoba

Loftban élni egyfajta életstílus, életfelfogás. Míg egyesek teljesen életidegennek tartják, mások kifejezetten erre áhítoznak. Alapvetően inkább férfias, távolságtartó és ridegnek mondható, azonban megvan a maga szépsége, mint például a tágas tér, a rengeteg fény, ami az óriási ipari ablakokon beárad és a kényelem, amit a nagyra szabott bútorok biztosítanak.

Ha megtetszett a stílus kisebb elemeket te is bevihetsz az otthonodba. Például egy fém lábú kisasztalt, aminek uszadékfa lapja van, de akár egy kisebb szakasz falat is befedhetsz bontott téglával.

Forrás: www.decoist.com/2015-08-26/high-end-bachelor-pad-design-kiev

>> Kolbászból van a kerítés – Klasszikus stílus türkizzel és szürkével Kolbászból van a kerítés – Szélmalom szállás Anglia kertjében >>

 

No Comments

Post A Comment