Klasszikus stílus

Blogbejegyzés a klasszikus stílusról

Klasszikus stílus

Nemrég fejeztük be egy klasszikus stílusú családi ház tervezését, melyet egy fiatal pár számára készítettünk. Sokan távolságtartóak ezzel a stílussal szemben, míg mások pontosan ilyen környezetre vágynak. Összegyűjtöttük a klasszikus stílus legfontosabb jellemzőit!

Tér és téralakítás
Nagy, tágas tér és az átlagoson jócskán túlmutató belmagasság, talán ez az első legszembetűnőbb vonás, ami előrejelzi, hogy klasszikus stílussal van dolgunk. Nos igen, a klasszikus stílust leginkább olyan helyeken lehet kibontakoztatni, ahol nem szűk marokkal mérték a négyzetmétereket. Ettől függetlenül természetesen standard belmagasságú épület is formálható klasszikusra.

Klasszikus stílusú fürdőszoba

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Sajátos jellemzője a szimmetria, mely mindig tetten érhető a berendezési tárgyak elhelyezésében. Szimmetrikusan elhelyezett éjjeliszekrények és fotelek, egymás tükörképeként működő képek a falon. Ez a  kiszámítható arányosságot egyensúlyt teremt, mintegy keretbe foglalva a enteriőrt.

Klasszikus stílusú nappali

Anyagok és színek
A klasszikus stílus az egyik legköltségesebb lakberendezési stílus, ugyanis kizárólag minőségi bútorokkal és anyagokkal prezentálható. Ha mindehhez még hozzávesszük a nagy belmagasságot, akkor még inkább érthető, hogy bizonyos elemekből (pl. falburkolat, világítás) még többre van szükség. A bútorok általában antik darabok, melyek egytől egyig ízléses, kifinomult berendezési tárgyak. Nemes anyagok, mint a minőségi tömörfa bútorok, a márvány, a gránit, a kristály és a tömörfa parketta.

Konkrét színekkel nem írható le, de leggyakrabban a világos, nyugodt, letisztult árnyalatokkal találkozhatunk.

Klasszikus stílusú hálószoba

Kiegészítők
Díszléc és díszes csillár
– e két kiegészítő nélkül szinte nem is beszélhetünk az igazi klasszikus stílusról! A csillár megkoronázza a nappali esztétikumát, a díszlécek pedig izgalmasan tagolják a hatalmas falfelületeket. Gyakori még a kandalló, ami látványelemként is hozzájárul a dekoratív miliőhöz, működés közben pedig megteremti az otthon melegének élményét.

Szürke árnyalatok klasszikus stílusú nappaliban

Előkelő, elegáns, kifinomult, méltóságteljes megjelenése első ránézésre talán távolságtartó és nem kifejezetten otthonos, ennek ellenére méltán népszerű még ma is, amikor egyre divatosabbak a modern és ultra modern, valamint a minimalista irányvonalak.

Nézd meg fotorealisztikus látványterveinket a klasszikus stílusban tervezett házról, melyet egy fiatal pár elképzelései alapján valósítottunk meg.

Lakberendezési látványtervünk klasszikus stílusú házról. Hatalmas belmagasság, gipszkarton álmennyezetLakberendezési látványtervünk klasszikus stílusú házról. Hatalmas belmagasság, gipszkarton álmennyezet

Hét Levél Tervező Iroda lakberendezési látványterv klasszikus stílusú nappaliLakberendezési látványtervünk klasszikus stílusú nappaliról

Hét Levél Tervező Iroda lakberendezési látványterv klasszikus stílusú nappaliLakberendezési látványtervünk klasszikus stílusú nappaliról

Hét Levél Tervező Iroda lakberendezési látványterv klasszikus stílusú hálószobárólLakberendezési látványtervünk klasszikus stílusú hálószobáról

Képek: pinterest.com

Olvastad már?
Kandalló kalauz
8 ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod

1 Comment
  • Andrea
    Posted at 11:27h, 06 december

    Gyönyörűek! Bármelyikben tudnék élni! Nagyon szeretem a klasszikus elegancia stílusát! Minden időben megállja a helyét! Bár egy ilyen ágyban biztosan csak szépeket álmodnék! 🙂 Szerintem nagyon szép és kényelmes is!

Post A Comment