Klasszikus stílus türkizzel és szürkével

Klasszikus stílus türkizzel és szürkével

Klasszikus stílus türkizzel és szürkével

Cikkünkben egy 160 nm-es Ukrajnában található lakást fogunk bemutatni, melynek különlegessége, hogy a klasszikus és modern stílus ötvözetét képviseli. Érdekes belsőépítészeti megoldásokról árulkodik, azonban figyelemre méltó vonásai nem feltétlenül ideálisak az otthonteremtés szempontjából. 

Klasszikus stílusú étkező türkizzel és szürkével

Kezdjük a konyhabútorral!
Igazán megkapó és ritka, hogy a konyhabútornak ilyen karaktert adnak, a klasszikus stílushoz hűen inkább elrejteni szokták, minél kevesebb feltűnést adni neki.  Esetünkben azonban egy visszafogottnak mondható kazettás front és korpusz kapta meg ezt a szemrevaló fakó türkiz színt. A szín dominanciáját tovább erősíti, hogy az étkezőben és a nappaliban is megjelenik ez az árnyalat.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Klasszikus stílusú konyha türkiz és szürke színekkel

Klasszikus stílusú konyha és étkező türkiz és szürke színekkel

Klasszikus stílusú étkező és nappali türkiz és szürke árnyalatokkal

A klasszikus stílust kedvelők általában a szimmetriát részesítik előnyben és ennek megfelelően szeretik párosával alkalmazni a berendezési tárgyakat. Ez a térrendezési mód egyfajta biztonságot, nyugalmat kelt, kiszámíthatóvá teszi az adott teret. Többek közt a nappali bútornál figyelhető meg, hogy a televízió két oldalán egyforma elemeket helyeztek el. A függönyök és az asztali lámpák párban állnak, illetve a kanapék is tökéletes tükörképei egymásnak. A falakon található díszléc kiosztás ritmust ad a falnak. További érdekessége a közösségi térnek, hogy a padlót nem az ablakokra merőlegesen helyezték el, hanem 45 fokos szögben.

Klasszikus stílusú nappali

klasszikus_stilus_turkizzel_es_szurkevel_5

Az előszobában található burkolat fektetési minta és a függőleges felületeken megjelenő kereszt motívum jellemző az art deco stílusra is. Jelen esetben már túl sok helyen jelenik meg, mind a padlón mind a frontokon, ezzel kicsit zavarossá, zsúfolttá téve a teret. A kevesebb több elve jóval nyugodtabbá tette volna az előszobát. Mivel azonban ez a helyiség átmenő forgalmat biztosít, huzamosabb ideig nem tartózkodunk itt, kevésbé kellemetlen, mintha a nappalinál alkalmazták volna ugyanazt a mintát, hasonló sűrűséggel.

Klasszikus stílusú előszoba

klasszikus_stilus_turkizzel_es_szurkevel_08

Klasszikus stílusú előszoba és étkező

A szülői hálószobában szintén találkozhatunk egy szokatlan lakberendezési megoldással, ugyanis nem a falhoz illeszkedve helyezték el az ágyat, hanem a térbe állították. Ezzel igen óvatosan kell bánni, jelen esetben szerintünk nem is sült el túl jól, a legjobb szándék ellenére sem. Az ablak elé került a fésülködőasztal, valószínűleg a természetes fény miatt, ezzel előrébb szorítva az ágyat. Bizonytalanságérzetet kelt az alvó emberben, ha nincs az ágytámla mögött fal. Hasonlóan rossz a közérzete például annak, aki az ajtó mögött foglal helyet egy szobában.

Klasszikus stílusú hálószoba

Ha az ágy pozíciójának praktikusságát nézzük, hamar feltűnhet, hogy nincs megoldva az éjjeliszekrény sem. A kapcsolók, dugaljak nem érhetőek el az ágyból, nincs lámpa, ami mellett olvasni lehet, esetleg éjjeli fényt biztosítana, ha szükséges. Talán a szoba szélessége nem tette lehetővé, hogy a háttámlát a falnak fordítsák, ahol most a fali dísz látható. Próbálták azzal orvosolni a helyzetet, hogy a sötétítő függönyöket előrébb hozták, így behúzva azok egy optikai falat jelentenek.

Fésülködőasztal klasszikus stílusú hálószobában

Ha mindenképpen szeretnénk ablak elé vagy térbe állítani az ágyunkat, annak alaposan járjunk utána, hogy milyen paraméterekkel tehetjük a legkomfortosabbá, azonban tanácsként mégis azt adnánk, hogy ezt igyekezzünk elkerülni.

Végezetül pedig egy dolgozószobába nyerhetünk betekintést. A meleg szürke falakat itt is megtartották és a kéket, mint kiegészítő színt, ezzel összefogva a különböző funkciójú tereket. Az egyik legközkedveltebb növény a zamioculcas. Ez látható a komód tetején is. Rendkívül jó az állóképessége, gondozást alig igényel, levelei mégis élénkzöld színben pompáznak az év minden napján.

Klasszikus stílusú dolgozószoba

Forrás: http://his.ua/article/semeynye-tsennosti-2016-11-16

>> Kolbászból van a kerítés – Legénylakás loft stílusban
No Comments

Post A Comment