Klasszikus elegancia modern köntösben

Klasszikus elegancia modern köntösben

Klasszikus elegancia modern köntösben

A következő cikkben egy csodás klasszikus stílusú családi házat mutatunk be, ami tökéletesen megfelel a mai modern kor elvárásainak. Különlegessége, hogy nem a hagyományos értelemben vett klasszikus berendezéseket prezentálja, hanem át van itatva a modern stílus jellegzetességeivel. 

Nappali és étkező
A klasszikus stílusra jellemző nagy belmagasság jelen esetben nem adott, ettől függetlenül szépen megvalósították a kazettás mennyezetet, mely szintén a klasszikushoz köthető megoldás. A stílus további ismertetője, a szimmetrikus elrendezés leginkább a fotelek és lámpák elrendezésében tükröződik. A világos, nyugodt, letisztult árnyalatok, a nemes anyagok és a kiegészítők is tovább erősítik a klasszikus hangulatot, amiből nem hiányozhatnak a díszlécek és a kandalló sem.

Klasszikus elegancia modern köntösben nappali

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Klasszikus elegancia modern köntösben, nappali

Klasszikus elegancia modern köntösben, étkező és nappali

Hálószoba
A hálószoba elrendezése sajnos nem túl ideális, előnyösebb lett volna az ágyat a ferde tetősík alá elhelyezni (háttámlával a tetősík alá), mert ezáltal mindkét oldalról könnyebben megközelíthető lenne és kevésbé esne közel a fejrész az ajtóhoz. Az ágy fölötti falióra egy ikonikus darab. A tervezője George Nelson, az óra neve pedig a Sunflower, vagyis napraforgó nevet kapta. Szép megoldás, hogy egy helyiségen belül egy lámpacsalád különböző tagjait használják (mennyezeti függeszték, álló lámpa, asztali lámpa). Az éjjeliszekrény és a komód cseresznyefa színű, ami jellemző anyaghasználat a régebbi klasszikus stílusnál.

Klasszikus elegancia modern köntösben, hálószoba

A kandalló keret és a benne elhelyezett fa hasábok barátságossá teszik a légkört, meghitt hangulatot kölcsönöznek az enteriőrnek még és a természet naturális hangulatát is megidézik.  Jól mutat az egyszínű, ám különböző formájú vázák csoportja a komódon.

Klasszikus modern hálószoba, kandalló

Vázák klasszikus-modernhálószobában

A másik tetőtéri hálószoba színvilága a nappali hangulatához hasonlít, a türkiz színt azonban egy kis sárga váltja fel. További hasonlóság a szekrények fehér frontja és fa kerete, mely a hintaszéken is visszaköszön. A lámpák és párnák elrendezése itt is szimmetrikus.

Klasszikus modern hálószoba

Klasszikus modern hálószoba

Gyerekszoba
A gyerekszobánál szintén nagyon közel került az ágy az ajtóhoz. Szerintünk ez az elrendezés sem igazán optimális, mert nem adja meg azt a biztonságos kuckó érzetet, amire alváskor mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek szüksége van. A folyosón elhaladó ember vagy a különböző zajok sokkal zavaróbbak lehetnek egy ilyen elhelyezés során.

Klasszikus-modern gyerekszoba

A gyerekszoba egyszerre több funkciót is betölt. Az alvás, a tanulás, a játék, a barátok fogadása és a pihenés. Ha belegondolunk, nekünk felnőtteknek minderre külön helyiségek állnak a rendelkezésünkre. Nappali, hálószoba, dolgozószoba/munkahely, hobbiszoba, sufni, fészer. Éppen ezért fontos, hogy a gyerekszoba nagy területet kapjon. Szerencsére ennél a családi háznál volt lehetőség kialakítani egy szuper méretű gyerekszobát. Szívünk szerint mi egyszínűre festettünk volna egy falat és csak egy falrészt fedtünk volna be a képen látható tapétával és a lila színű csillár helyett más típusút, de legalábbis más színűt választottunk volna.

Klasszikus-modern gyerekszoba

Fürdőszoba
Ezt a csodaszép klasszikus stílusú fürdőszobát marokkói stílusú burkolólapokkal fűszerezték meg. Manapság már igen gyakori, hogy a fürdőszobának nem burkolják le mind a négy falát padlótól plafonig. Az itteni fürdőszobát körülbelül 1 méter magasan borítják a lapok, a fal többi része pedig festve van. Ez egy speciális festék, melyet kifejezetten vizes környezetbe fejlesztettek ki. Bírja a fröccsenő vizet, nem áztatja el a falat, de hagyja azt megfelelően lélegezi. Már kapható olyan technikával is, melyet akár zuhanyzóba is kenhetünk, ahol közvetlenül éri a víz.

Klasszikus-modern fürdőszoba

Egy szépen megválasztott szín nagyon esztétikus tud lenni a csempével és a szaniterekkel, ugyanakkor, ha szeretnénk felfrissíteni a fürdőszobánkat, akkor sokkal gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás a szín átfestése, mint a fürdőszoba újraburkolása. Szintén gyakori, hogy fotót, festményt akasztanak dekorációként a falra, ezzel sokkal intimebbé téve a helyiséget. A dupla mosdó nagyon hasznos, ha a pár reggel és este együtt készülődik.

Klasszikus-modern fürdőszoba

Forrás: http://martins.com.ua/en/portfolio/interery_domov/korica_2013/

<< Kolbászból van a kerítés – Szélmalom szállás Anglia kertjében Kolbászból van a kerítés – Az aranya és a szürke házassága >>
No Comments

Post A Comment