Hogyan válasszunk csaptelepet?

Hogyan válasszunk csaptelepet?

Hogyan válasszunk csaptelepet?

A csaptelepek kiválasztása nem tűnik jelentős kérdésnek egy lakásfelújítás alkalmával, valójában nagyon is fontos része az egésznek. Számít a stílusa és a formája is, de leginkább a minőségén múlik, hogy elégedettséget vagy csalódást okoz majd nekünk. Rengeteg típus közül választhatunk, a funkció és a design között azonban rendkívül jó típusokat találhatunk, melyekkel akár még vizet is spórolhatunk!

Amikor tehát felújításra adjuk a fejünket, nem elég új falszínekben, modern bútorokban és egy üdítő átrendezésben gondolkodni, érdemes a régi csaptelepeket is kicserélni olyanra, ami garantáltan időálló és sokáig fog szolgálni minket.

Mosogató csaptelepfotó: archiproducts.com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Minőség és megbízhatóság
A csaptelep strapabírósága összefügg a súlyukkal, hiszen minél több anyag van benne, annál nagyobb nyomást bír ki. A hagyományos gumibetétesek mellett megjelentek a kerámiabetétesek is, de a gyártók csak akkor garantálják a hosszabb élettartamot, ha rendelkezünk vízszűrővel, mivel a kerámiabetétesek hamarabb szennyeződnek.

Csapból csöpögő vízfotó: recyclenation.com

Tudtad? Ha jó csaptelepet választasz, akkor könnyebben spórolhatsz a vízzel!

Funkció vagy látvány?
A praktikusság mellett azonban természetesen a dekorativitás is lényeges. Ha lakberendezővel terveztetsz, nyugodtan rábízhatod magadat a szakértő szemekre, ha viszont magad veszed kézbe az irányítást, fordíts figyelmet rá, hogy a csaptelepek stílusa illeszkedjen az adott enteriőrhöz. Tervezés és az anyagok, elemek kiválasztása során mi egy helyiségbe egy konkrét típusú vagy egy adott termékcsalád termékeit helyezzük el, ezzel teremtve stílusazonosságot és harmóniát, legyen szó konyháról vagy fürdőszobáról.

Konyhai csaptelepSaját munkánk 

Tipp: A csaptelep sose legyen hivalkodó, hiszen nem ez lesz az adott helység központi eleme. A dizájnra szánt pénzt inkább a minőségre költsd!

Csaptelepek és helyiségek
A mosdó csaptelepnek több fajtája is van. Ilyenek például az álló vagy a falra szerelt- Ezek lehetnek egykaros keverők vagy kétgombosak. Konyhaiból is szintén az álló és a falra szereltből tudunk választani. Manapság egyre jobban terjed a kihúzható csövű csaptelep, ami nagyon hasznos például nagyobb fazekak elmosogatásához, vödrök feltöltéséhez és más nagy konyhai eszköz öblítéséhez. Legtöbbször még az is beállítható, hogy a fej milyen sugárban szórja a vizet.

Kihúzható fejű konyhai csaptelepfotó: pinterest.com

Kihúzható fejű mosogató csaptelepfotó: southtowncreative co

Tipp: Ablak előtti csaptelepre bajonettzárasat alkalmazzunk, mivel ezeket egy mozdulattal ki tudjuk fordítani a helyükről és így az ablak is kinyitható.

Bajonettzáras csaptelepBajonettzáras csaptelep (fotó: kludi.com)

A kádcsaptelepeknek is több fajtája van, ilyen például a kád peremébe illesztett és a falra szerelt. Térbe állított kádakhoz általában az állványon álló csaptelepet szokták alkalmazni, bár ezeknek nagyon borsos az ára, de a végeredmény így a legpraktikusabb és legszebb.

Csaptelep szabadon álló fürdőkádnálfotó: ravak.cz

A zuhanyzóba szánt csaptelep kiválasztása szinte nagyon fontos kérdés, mivel itt jön szóba leginkább a víztakarékosság. A termosztátos csapteleppel a zuhanyzás egész ideje alatt ugyanolyan hőmérsékletű vízzel zuhanyozhatunk, tehát akkor sem fog változni a víz hőmérséklete, ha valaki egy másik csapot nyit meg vagy leöblítik a vécét. Az infrás csaptelepekkel még több vizet tudunk megspórolni, mert ezeket érintés nélkül tudjuk vezérelni, csak a kezünket kell közel tartani, tehát víztakarékosság szempontjából ez a legjobb választás!

Olvastad már?
Hogyan válasszunk konyhai hátfalat?
15 ötlet képgaléria kialakítására

1 Comment
  • Marika
    Posted at 23:18h, 11 január

    🙂 Ez egy nagyon kis összeszedett cikk. Gratulálok. Már csak az hiányzik hogyan szereljünk, de ezt megtaláltam egy oldalon.
    Marika

Post A Comment