Hétköznapi otthonból szállodai szoba 6 lépésben

Hétköznapi otthonból szállodai szoba 6 lépésben

Hétköznapi otthonból szállodai szoba 6 lépésben

A nyaralások tervezésében az az egyik legjobb, amikor nézegetjük a fotókat a szállodák szebbnél szebb szobáiról, majd kiválasztjuk a számunkra tökéleteset. Megérkezve elmerülünk a puha ágynemű ölelésében, csodáljuk az ízléses berendezéseket és élvezzük a kényelmet, ami elfeledteti velünk azt, amit otthon hagytunk a zárt ajtók mögött. Pedig nem kell elutaznod azért, hogy mindezt átéld, otthonodban is megteremtheted egy kényelmes szállodai szoba hangulatát!

Összeszedtük azokat a szempontokat, melyek a legmeghatározóbbak egy igazi nyaralásos, hotelben pihenős élmény során, és röviden összefoglaljuk mit kell tenned ahhoz, hogy hazaérve is ez a fantasztikus érzést éld át!

Mi az, amitől egy hotel annyira elragadó?
Valószínűleg már önmagában az megbabonáz minket, hogy nem otthon vagyunk, hanem végre kiszabadultunk a négy fal közül. Vár ránk egy hely, ahol nem nekünk kell mosni, főzni, takarítani és ki-be ágyazni magunk után. Ezt az állapotot talán nem is lehet másképp előidézni, de a saját kis lakosztályunk szépsége láttán átélte örömöt annál inkább!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

1. Gyönyörű előtér
Egy szállodában már az érkezés pillanata pezsdítő érzésekkel kecsegtet. Minden olyan tiszta, rendezett, a padló fényes, a világítás harmonikus, az egész előteret átjárja a szépség öröme. Így van ez a szobánkba érkezve is! Nincs roskadásig a kabáttartó téli-nyári kacatokkal, nem zsúfolt a cipőtartó bakancsokkal és szandálokkal. Ez pedig nem is tűnik olyan nagy dolognak!

Kezdjük a kabáttartóval! Ha eddig halogattuk a teljes rendrakást az előszobában, akkor ne vesztegessük tovább az időt! Minden nem használt pulóvert, kabátot vagy kendőt, ami csak foglalja a helyet, tegyünk el a szekrény aljába, a gardróbba, vagy a garázsba, és csak azt az egy-két dolgot hagyjuk az akasztón, amikre nap mint nap szükségünk lehet.

kabáttartó előszobában

Rendszerezzük a cipőket is! Sokan lustaságból minden nyári cipőt, sport cipőt, papucsot és szandált szem előtt hagynak, hogy kedvük szerint válasszanak anélkül, hogy a szekrényhez kéne hajolgatni. Ha viszont szép és pedáns előteret szeretnénk, akkor nem lehetünk lusták!

2. Szimmetrikus elrendezésű szoba
A hotel szobák elrendezésének egyik leggyakoribb jellemzője, hogy szimmetrikusak. Dupla ágy, az ágyak mellett egy-egy éjjeli szekrény, a falon egy-egy lámpa…stb. Te is erre vágynál? Akkor vedd szemügyre hálószobádat, és gondold át, hogyan lehetne szimmetrikusan kialakítani? Mik azok a dolgok, amik helyet kaphatnának máshol, lehetne- e több helyet felszabadítani? Ha segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

szimmetrikus hálószoba

3. Kényelmes ágy és pihe-puha ágynemű
Egy kényelmes ágy felbecsülhetetlen, a pihe-puha, hófehér takarókba és párnákba süppedni pedig olyan, mintha felhők ölelnének minden oldalról. Igazi hotel élmény! És mi a helyzet otthon?

fehér ágynemű

Lássuk be, talán már hónapok vagy évek óta elégedetlenek vagyunk ágyunkkal, matracunkkal vagy ágyneműnkkel, mégsem tettük még annak érdekében semmit, hogy pihentetőbb legyen az alvás. Döntsük el teljes cserére van-e szükség, vagy elég lenne egy új matrac, esetleg ágynemű, a döntést pedig kövesse a céltudatos cselekvés is!

4. Minimalista fürdőszoba
A fürdőszobában csillogó járólap, mesés csempék, szép mosdókagyló, és meglepő, de nem csak egy hatalmas sarokkád adhatja a luxus érzését, hanem egy szuper zuhanykabin is! Amikor minden ilyen kifinomult és dekoratív, még arra is rácsodálkozunk, hogy egy kicsi fürdőszoba is lehet nagyon praktikus!

zuhanykabin fürdőszobában

Tény, hogy otthon kivitelezhetetlen ez a fajta letisztultság, de nem is az a cél, hogy csak két törölköző meg két fogkefe legyen a fürdőben, az összes többi használati eszközt pedig eldugjuk. De azért nézzük körül és gondolkodjunk! Vannak-e olyan tárgyak, melyek feleslegesen foglalják a helyet? Egy kis polcos szekrény elférne a mosdókagyló felett, mi lenne, ha beszereznénk egyet? A cél, hogy a fürdőben is törekedjünk a rendre, szelektáljunk kíméletlenül és mérlegeljük, hogyan tudnánk minimalizálni a sok-sok felesleges apróság térfoglalását.

5. Stílusos függönyök
A szállodákban valahogy még azok a függönyök is szépek, amik anyaga vagy színe azelőtt talán nem is volt kedvünkre való. Egy sötétítő vagy egy dekor függöny azonban teljesen új lelket tud adni egy helyiségnek. Szerepük sokkal fontosabb, mint gondolnánk! Ne feledkezzünk meg az otthonunkban lévő függönyökről, nézzük őket új szempontból: feldobják, megszépítik, vagy lehangolóvá teszik otthonunkat?

hálószoba arany színű árnyalaatokkal, 3D falpanelekkel


6. Friss virágok
Egy harmonikus enteriőrből nem hiányozhatnak a friss virágok! Az illatos, élő növények koronázzák meg az esztétikus és dekoratív miliőt. Aki nem kedveli a vágott virágokat, kaspós kedvenceit is felhelyezheti az asztalra, de a maximális hatást kétség kívül egy karcsú vázában díszelgő, kecses virágcsokor adja!

tulipán csokor vázában

Ezeket a lépéseket természetesen nem kell egyszerre meglépned, ha pontról-pontra haladsz a lehetőségeid szerint, akkor folyamatosan javulni fog otthonod összképe és végül egy kényelmes, rendezett, álomlakásba fogsz hazaérkezni, ahonnan már nem is vágysz kitenni a lábadat! Persze a kilátás nem az olasz riviérára néz, de a nyaralásoknak úgyis olyan hamar vége van, az otthon létrehozott paradicsom varázsa pedig tovább tart!

Képek forrása: hilton.com, decoist.com, houzz.com

Olvastad már?
Mindent a függönyökről
A falburkolatok új dimenziója: 3D panelek

No Comments

Post A Comment