Gyerekjátékok rendszerezése

Gyerekjátékok rendszerezése

Gyerekjátékok rendszerezése

„Az egész csak gyerekjáték!” szoktunk mondani egyszerűnek tűnő dolgokra, amikről azt gyanítjuk úgy mennek, mint a karikacsapás! De mi a helyzet az igazi gyerekjátékokkal és azok rendszerezésével? A rend kialakítása és fenntartása nem mindig móka és kacagás, de ha már utat kell törnünk ahhoz, hogy egyáltalán ölbe vehessük csemeténket, akkor ne várjunk tovább, itt az idő!

Gyermekként sokáig hittem abban a képzeletben, hogy miután kiléptem a szobám ajtaján és bezártam az ajtót, abban a pillanatban játékaim életre keltek, és cserfes beszélgetésbe, vándorlásba, mókázásba kezdtek nélkülem! Váratlan ajtónyitásom ellenére mindig ugyanabba a pozícióba rendeződtek vissza, ahogyan hagytam őket. Felnőttként azt kívánom, bárcsak olyan ereje lenne a képzelőerőmnek, aminek hatására a gyermekjátékok hadserege magától visszavándorol eredeti helyére! Nekem pedig nem kell mást tennem, mint rájuk zárnom az ajtót, hogy zavartalanul egyeztethessék a polcra ugrándozás sorrendjét. Bárcsak valóban így lenne!

baby-solo-play

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Vonjuk be gyermekeinket is!

Lássuk be, a legtöbb lurkó sikítófrászt kap, ha arra kérjük őket, hogy pakolják el a játékokat, amiket már nem használnak. Különösen a kisebbek unják meg hamar játékaikat! A kezdetben érdekes fa kocka villámgyorsan a szoba másik végébe röppen, ha feltűnik a színen egy olyan puha mackó, ami ráadásul még zenélni is tud! Fontos tehát idejében beszélni arról, hogy mikor, miért és hogyan érdemes rendszerezni a mütyűröket. Sajnos hatástalan azzal érvelnünk, hogy a rumli minket zavar, célra vezetőbb az kicsik szempontjából megközelíteni a helyzetet és emlékeztetni őket, milyen szomorúak szoktak lenni, amikor nem találják valamelyik kedvencüket. Számtalan kreatív módon rendszerezhetjük a kincseket, melyek nem csak praktikusak, de a szobát is hangulatosabbá teszik!

Mesekönyvek

Egyre több helyen találkozhatunk azzal a modern megoldással, amely szakít a hagyományos elrendezési móddal, hogy a könyveket szorosan egymás mellé elhelyezve, gerincükkel kifelé sorakoznak a polcon, és inkább borítójukkal felénk fordítva várakoznak arra, hogy lapozgassuk őket. A színes, mesés borítók teljesen feldobják a szoba hangulatát, jól áttekinthetőek, és könnyű őket levenni, majd visszatenni. Számos előnye mellett az elrendezés esetleges hátránya, hogy nem túl helytakarékos, de talán nem is baj, ha tényleg csak annyi van szem előtt, amennyire szükség van, és nem porosodnak bánatosan a megunt darabok.

pinterest

Plüss pajtások

Biztosan van legalább egy cimbi, aki állandó kísérője kicsinyünknek, és aki nélkül lehetetlen, hogy békésen tudjon aludni. Ettől függetlenül még számtalan pajtás feltűnik a színen, akik hol főhősök,hol elfeledett kalandorként kallódnak a lakásban, váratlan helyeken feltűnve, mintha csak vándorlásba kezdtek volna azért, hogy új játszótársat keressenek. És ha már elszabadult a dzsungel a szobában, akkor nevezzünk ki egy dobozt, vagy egy polcot „állatkertnek”, ahol minden majmot tigris és teknős barátságosan időzhet együtt, amíg kis gazdájuk újra kedvet nem kap hozzájuk!

urban eve. hu

Építőkockák

A felnőtteknek először akkor szökik könny a szemébe, amikor megvásárolják a méregdrága építőkockát, másodszor pedig akkor, amikor a becses darabok éles, szúrós ellenséggé válnak,melyek tehetetlen áldozatnak álcázva magukat, mélyen belefúródnak talpunkba a legváratlanabb pillanatokban. A gyermekek pedig azért zokognak, mert az apró „várromok” a porszívó áldozatául esnek. Éppen ezért az egész család jólétének érdekében nagy felelősség az építőkockák praktikus tárolása! A nagy, műanyag dobozok és vödrök nagyon üdvös megoldások, de vannak kifejezetten ilyen célra kialakított asztalkák is, melyeknek mélyedés van a közepébe, esetleg fiókokkal van kiegészítve.

Forrás: pinterest.com, hamomilaki.blogspot.com, urbaneve.hu

Olvastad már?
Lakásátalakítást igénylő élethelyzetek 2. – Úton van a kistestvér
Gyermekeink műalkotásai a lakásban

No Comments

Post A Comment