Férfias design nyomában

Férfias design nyomában

A 36 nm-es tetőtéri hálószoba egy fiatal ügyvédúr számára készült a férfias design jegyében. A szoba különlegessége a nagy belmagasság és a különböző tetősíkok benyúlása a lakótérbe. Az oldalfalakon és a tetőn is több ablak található, így nagyon világos a helyiség minek köszönhetően bátran használták a férfias, sötét színeket. Igazán egyedi és barátságos lett.

Tetőtéri hálószoba

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Színek és anyagok

A színhasználat igen karakteres. A padlóra, a mennyezetre és a ferde tetősíkra ugyanaz a fa anyag került. A kutyaólszerű oldalfalakon ablak és teraszajtó található. A beépített bútor magas fényű, tükröződő szürke bútorlap. Az ágy és a mögötte lévő falrész fekete. Az ággyal szemközti falon pedig egy nagy tolóajtó látható, ami üvegből készült. A mögötte lévő fehér fal légiessé, lebegővé teszi a megjelenését, mintha mögötte a végetlenség nyúlna el. Azáltal, hogy a mennyezeten és a padlón is ugyanazt a színt használták egyfajta dobozba zárt érzésünk van, azonban furcsa mód ez mégsem ijesztő, inkább biztonságos és barátságos. Köszönhető ez a kellemes, meleg barna fa színnek.

Tetőtéri maszkulin hálószoba

Tetőtéri férfias hálószoba

Tetőtéri férfias, minimalista háló

Funkciók

Tetőtérben a kanapé elhelyezése mindig az egyik legkritikusabb pont. Fontos a parapet magassága, ez a függőleges falszakasz, ami után elkezd ferdülni a tető. Figyelembe kell venni a tető dőlésének a mértékét, illetve a lakók magasságát. Az itt elhelyezett kanapé nem valószínű, hogy alkalmas egy kellemes hátradőlésre. Azonban arra tökéletes lehet, hogy a munkában szünetet tartva leheveredjen rá az ember kicsit megpihenve.

Tetőtéri megoldások

Tetőtéri megoldások hálóhoz

Tetőtéri megoldások fa és fekete

A munkasarok elhelyezése a hálószobában egy igen kényes kérdés. Ugyan szokás és munka kérdése, hogy mennyire ideális a hálószobában elhelyezni a munkasarkot mi mindenkit arra buzdítunk, hogyha lehet inkább ne tegye vagy csak hasonló diszkrét módon mint itt látható. Egy asztal, egy szék és egy laptop. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen kupis a munkaterület és ne hagyjuk elől a munkát mikor lefeküdni készülünk. Frusztráló lehet ha az utolsó dolog, amit este látunk az az elvégzetlen munka halmaza, reggel ébredéskor pedig ez az első, ami fogad minket.

Rejtett munkasarok tetőtérben

Az ágy melletti nagy szürke szekrény rejti a ruhákat. Gyakori megoldás, hogy nyíló ajtós gardrób szekrényeknél az ajtólap belsejére helyezik a tükröt. Ám ebben az esetben egy kihúzható tükör került a szekrények közé, ami igazán elegáns megoldás.Hálószoba szekrény

Praktikus szekrény megoldások

A kisebb bútoroknál is figyeltek arra, hogy megegyezzen a fő színhasználattal. Így hát fekete, szürke és arany színű kiegészítőket láthatunk. A dolgozószék és a pihenőszék felületén megjelenik még a bőr is. Ez szintén kihagyhatatlan anyaga a férfias megjelenésnek, csakúgy mint az üveg és a fém. Az ikonikus háromlábú kagylószéket Hans J. Wegner asztalos, bútortervező tervezte. Úttörője a modern dán designnak. Rengeteg dán cég a mai napig gyártja és forgalmazza terveit. A képen látható 1963-ban tervezett CH07 Shell szék is egy ilyen időtlen darab. A kárpitozott része kapható számos textil és bőr felülettel. A Carl Hansen cég a mai napig gyártja és forgalmazza a dán design széket. Az ülőfelület és a háttámla magas minőségű préselt keményfa, az első lába egy összefüggő darabból áll, míg a hátsó egy különálló elem.

Designer székek

Hálószoba dekorációs megoldások

Forrás: honlap, facebook

 

 

No Comments

Post A Comment