Erre figyelj, ha konyhaszigetet szeretnél

Erre figyelj ha konyhaszigetet szeretnél

Erre figyelj, ha konyhaszigetet szeretnél

Egy tágas, modern konyha szinte elképzelhetetlen egy gyönyörű konyhasziget nélkül. Fontosak azonban a méretek, az anyagok és az elrendezés is, ezért összeállítottunk egy listát arról, mi mindenre kell figyelni, mielőtt hívogatni kezdjük az asztalost.

Elrendezés és méretek
A tervezés a méretek tisztázásával és a berendezési tárgyak elhelyezésével kezdődik, enélkül soha ne kezdjünk bele semmilyen munkába!

Konyhasziget modern konyhábanfotó: pinterest. com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat
  • a pult magassága általában 90 cm, de igény szerint természetesen magasabb vagy alacsonyabb méretben is kialakítható
  • a járási távolság a konyhasziget körül minimum 80 cm, általában viszont 1 méter
    HA a konyhasziget melletti konyhabútorban kapott helyet a sütő, akkor 1,2 méter az ideális, hogy a sütő ajtaját kényelmesen ki tudjuk nyitni, miközben egyet-kettőt hátra kell lépnünk

Konyhasziget székekkelfotó: freshome.com

  • tehető rá mosogató és főzőlap is 
    –  HA a főzőlap elektromos, akkor az áram elvezetése a padló síkjából történik
    HA a főzőlap gázos, akkor kicsit problémásabb a gáz elvezetése, mert a gáz felülről jön (a kivitelezése eltakarható gipszkartonnal)
  • amennyiben főzőlap van benne, érdemes szigetelszívó berendezést szereltetni felé

Konyhasziget szagelszívóvalfotó: designingidea.com

Anyagok és színek
Anyagában a pult konyhapult anyagát javasoljuk, mely színében megegyezik, vagy egészen eltérő, az összhang érdekében azonban érdemes lakberendező segítségét és tanácsát is kikérni, mert az interneten található fényképek inspirációja nem feltétlenül optimális az adott körülmények között.

Konyhasziget konyhapulttal megegyező színben fotó: designz.com

Praktikusság és dekorativitás
Nehéz lenne rangsorolni, hogy a konyhaszigetek inkább praktikusak, vagy inkább szépek, hiszen mindkét tulajdonság igaz rájuk, szinte ugyanolyan mértékben. Rendívül látványosak, tetszetősek, dimanikussá teszik a teret. Az izolált rész megtöri a konyha egyhangúságát, sokkal stílusosabbá téve azt. 

Konyhasziget tároló résszel

A vásárlásból hazaérve kényelmesen kipakolhatunk a pultra, főzés előtt összekészíthetjük az összes hozzávalót, kitálalhatunk a baráti vacsora előtt. További előnye, hogy az oldalában is helyet kaphatnak polcok, így még több a tárolási lehetőség. Kiegészíthető pulttal, tehetők mellé bárszékek, a lehetőségek tárháza jóformán végtelen.

Dekorációs tipp: Ha nem főzésre használod, akkor nem csupán lámpákat, hanem növényeket is lógathatsz felé, ezzel is még szebbé téve az összhatást.


Konyhasziget felett szép, fehér lámpákfotó: simbee.com

Praktikussági tipp: Helytakarékosság szempontjából kedvelt megoldás, ha edénytárolót helyezel el a sziget felett.

Edénytároló konyhasziget felettfotó: pinterest.com

Olvastad már?
A lépcső alatti térben rejlő lehetőségek
Kiút a káoszból! Hogyan rendszerezd gardróbod?

No Comments

Post A Comment