Éljenek a pöttyök és a csíkok!

Éljenek a pöttyök és csíkok!

Éljenek a pöttyök és a csíkok!

Valószínűleg mindnyájunk fiókjában lapul legalább egy pár csíkos zokni, a szekrényben pedig egy féltve őrzött pöttyös bögre, de eljátszottunk-e már a gondolattal, hogy mi lenne, ha főszerepet adnánk ezeknek a mintáknak otthonunk dekorálása során? Milyen lenne egy pöttyös kanapén ejtőzni, vagy csíkos plafont fürkészni elalvás előtt? Hoztunk néhány imádnivalóan pöttyös és csíkos ötletet, amiktől Ti is szerelembe fogtok esni!

Akik szeretnek egy bizonyos mintát, gyakran képesek minden ruhájukat, kiegészítőjüket és használati tárgyukat az alapján a kedvenc alapján megválogatni. Így lesz egy pötty-párti nőnek pöttyös táskája, cipője, kendője, kabátja, pénztárcája és még annyi más. Bármennyire is nagy rajongók vagyunk, otthonunk dekorálása során érdemes megfontoltabban és tudatosan alkalmaznia a szívünknek oly kedves mintákat.

A pöttyök és csíkok esetében pontosan az a lényeg, hogy nem kell fanatikusnak lennünk, sőt, kifejezetten nem arról van szó, hogy minden berendezési tárgyon ezek a minták domináljanak. Karakteressé tehetjük helyiségeinket egy izgalmas pöttyös tapétával, kanapéval vagy párnával anélkül, hogy ízléstelen lenne az összhatás. 

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Kerekded pöttyök
A pöttyök kedvesek, aranyosak, egyszerűen nem lehet nem szeretni őket! Egy kicsit olyan világba repítenek minket, ahol minden olyan könnyed, egyszerű és tökéletes. Amikor lakberendezésről van szó, éppen az a legjobb bennük, hogy számtalan variációban használhatóak, mégsem válnak túl édessé, hanem játékos eleganciával állják meg a helyüket egy konyhában ugyanúgy, mint egy gyerekszobában! Legyen fekete, fehér, arany színű vagy lila, apró, tenyérnyi, szisztematikusan elhelyezett vagy pötty-forgatag, egyszerűen működik! Persze azért nem árt kikérni egy lakberendező véleményét és az ő szakértelmére támaszkodni, vele együtt már bátran elrugaszkodhatunk az egyhangúságtól!  

pöttyös tapéta

Tapéta vagy falmatrica?
Akkor érdemes tapétát választani, ha kicsi vagy egészen apró pöttyözésre vágyunk, valamint ha biztosan hosszútávra tervezünk, hiszen a tapétázás nagyobb munka, mint a matricák felhelyezése és eltávolítása. Határozzuk meg, hogy egy egész, esetleg több falfelületre szeretnénk felhelyezni, vagy csak egy kiragadott részre. Nagyszerűen mutat, ha csak bizonyos falrész van tapétázva!  

fekete-fehér pöttyös tapéta

A matricák nagyon hálás teremtések, mert könnyen felhelyezhetőek, kedvünk szerint variálhatóak, bármennyit és bármilyen elrendezésben felragaszthatunk! 

fekete pöttyös fehér falKontrasztos hatás. Fehér, fekete pöttyös tapéta.  Stílusos, fiatalos és trendi! 

pöttyös fal fürdőszobában

Krémszínű falon sötétebb tónusú pöttyök a fürdőszobában. Lágy, kellemes és dekoratív!

arany színű pöttyös faldekor

Arany színű pöttyök a fehér falon! 

pöttyös párnák
Pöttyös párnák! Más mintákkal együtt is remekül mutatnak! 

pöttyös kanapé

Az igazán bátraknak: pöttyös kanapé!

rózsaszín gyerekszoba pöttyös fal

Rózsaszín babaszoba és fehér pöttyök. Ennél aranyosabb kombináció aligha létezik!

türkiz tapéta fehér pöttyökkel

Kék árnyalatú falon is elragadóak a fehér pöttyök. Mintha hópelyhek lennének! 

Csíkok mindenhol!
A hosszanti csíkozás nyújtja a teret, a vízszintes egyenes sávok pedig kissé szélesítik az adott falat. A hatás egyszerre elegáns és játékos, természetesen sok múlik azon, hogy tapétáról vagy festésről van szó, hogy milyen színeket használunk és mekkorák a csíkok. Egy szakértő lakberendező segítségével egyszerűen megtalálhatjuk a számunkra és szobánk adottságai számára legideálisabb megoldást, amiben sokáig örömünket fogjuk lelni.

fehér-kék csíkos fal gyerekszobában

Világos kék és fehér, széles, vízszintes csíkok gyerekszobában! 

csíkos fal hálószobában

Halvány szürke és fehér, függőleges csíkozású tapéta hálószobában

Színes csíkos fal

Bátran és ízlésesen is lehet bánni a színekkel!

fekete-fehér csíkos tapéta fürdőszobában

Fekete-fehér fal fürdőszobában! A tükröződés miatt még szuperebb a hatás!

Bár a nagy falfelületen tündöklő csíkok garantáltan megragadják a figyelmet, egy-egy csíkos kiegészítő is  vonzza a tekintetet, különösen, ha nem uralja az egész helyiséget a minták sokasága, csak egy-egy darabon tűnik fel ez a vibráló színváltakozás. Lakberendező szemmel mindig igazolást nyer a mondás: a kevesebb néha több! Egy egyszerű szőnyeg, párna, fotel vagy függöny kiváló ékessége lehet a belső térnek, ha összhangban van a környezetével.

fekete-fehér csíkos szőnyegTökéletes összhang, fekete és fehér színek játéka egy dolgozószobában. 

csíkos fotelek

Annyira feldobja a nappalit ez a két csíkos fotel,  a két sárga párna pedig tovább emeli nagyszerűségét!

csíkos mennyezet gyerekszobában

Ki mondta, hogy a plafon nem lehet csíkos? Szerintünk zseniális! 

Reméljük tetszett ez a kis összeállítás és tudtatok inspirációt meríteni a képekből. Szívesen ajánljuk ezeket a megoldásokat, ha egy kis életet, kreativitást és vidámságot szeretnétek vinni otthonotokba!

Képek: pinterest.com, bp.blogspot.com, boredfastfood.com, decordivastyle.com, eberlein.com, elledecor.com, fairlylight.co.uk, homedit.com

Olvastad már?
Világosabb, áttekinthetőbb, fiatalosabb enteriőr kialakítása
Mindent a függönyökről!

No Comments

Post A Comment