Egyszerűen nagyszerű olvasósarok ötletek

Egyszerűen nagyszerű olvasósarok ötletek blogbejegyzés

Egyszerűen nagyszerű olvasósarok ötletek

Ha Te is azok közé tartozol, akik szívesebben olvasnak egy jó könyvet tv nézés helyett, akkor szükséged lesz egy szuper kis kuckóra, ahol kényelmesen fészkelhetsz, miközben elmerülsz a kedvenc regényed sorai között. Mutatunk néhány ötletet, ami a legtöbb otthonban könnyen kivitelezhető. 

Van, aki fotelben kucorog, van, aki az ágyba huppan be, más a kanapén fészkelődik lapozgatás közben, és ha meg is szoktuk így, biztosan elképzeltük már, hogy milyen lenne álmaink olvasósarka vagy szobája. Nincs mese, kell egy hely, egy kényelmes zug, ahol átadhatjuk magunkat a pihenésnek! Akár szűkölködünk, akár bővelkedünk a rendelkezésre álló négyzetméterekben, mindenből ki lehet hozni a legjobbat!

Egyszerű olvasósarok
Talán a legkézenfekvőbb megoldás, ha a már meglévő nappaliban, hálószobában vagy dolgozószobában különítünk el magunknak egy szegletet, melyet kényelmesen belakhatunk és személyessé tehetünk. Elég egy fotel és egy megfelelő állólámpa, a többi már csak hab a tortán. Egy puffal vagy lábtartóval még nagyobb kényelemben lehet részünk, továbbá pokróccal, párnákkal is fokozhatjuk a helyzetet.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

fotel_olvasosarokfotók: pinterest.com 

Tetőtér vagy galéria
Ha van hely, ami szinte kínálja magát, hogy a nyugalom szigetévé formáljuk, ahol zavartalanul hódolhatunk a lazításnak, hát az egy padlás, tetőtér vagy galéria. Sokan arra használják, hogy itt tárolják a feleslegessé vált lomokat. Használd ki ezt az értékes területet és lásd meg a benne rejlő lehetőségeket!

tetoteri_olvasoszobafotó: flaviosity.tumblr.com

Lépcső alatti tér
Gondoltál már rá, hogy mennyi lehetőség rejlik a lépcső alatti térben? Szerintünk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek kis “búvóhely” alakítható ki , ahová gondtalanul el lehet vonulni kicsit egy remek könyvvel a kezünkben. Az ablak alatti ülőkék hangulatára készített mini mennyországban minden adott, amire szükség van. Kényelmes matrac, párnák és világítás.

lepcso_alatti_olvasoszobafotó: cushionsource.com

A lépcső alatti tér kihasználásának és az ablak alatti ülőke ötletének tökéletes kombinációja az alábbi képen látható megoldás. Amellett, hogy jól néz ki, még praktikus is! A beépített könyves szekrény által nagyon sok helyet spórolhatunk meg.

lepcso_alatti_konyvespolcfotó: shopify.com

Függőszék, függőfotel
A függőszék vagy függőfotel beltéri használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem is meglepő, hiszen nagyon dekoratív, önmagában is esztétikai értékkel bír és hozzáad az enteriőr hangulatához. Emellett kényelmes és praktikus is! Könnyedén leszerelhető, ezért mobilis, ha szükség lenne a helyre, bármikor félre tehetjük.

belteri_fuggofotelfotó: homedesignlover.com

Pad
Nem kell kétségbe esni, ha nincs egy felesleges szoba, egy üres galéria vagy kihasználatlan lépcsőforduló, könnyedén elcsíphetsz magadnak egy kis területet a már kialakult környezetből is. Egy fal mellé helyezett pad, ami ráadásul még pakolható is, üdvös megoldás, ha nincs módunk nagyobb volumenű változtatásra, átalakításra.

olvasosarokfotó: luxurybusla.com

Reméljük kedvet kaptál egy kis átalakításhoz és az olvasáshoz is!

Olvastad már?
Őszi lakásdekorációk
A leggyakoribb lakberendezési hibák + megoldások

No Comments

Post A Comment