Édenkert az ablakban – Zöldíts fűszernövényekkel!

Édenkert az ablakban blogbejegyzés

Édenkert az ablakban – Zöldíts fűszernövényekkel!

A városi életforma sokunkat észrevétlenül is teljesen elszigetel a természettől. A mindennapok körforgása elfeledteti velünk a növények szeretetének élményét, a berendezési tárgyak halmozása pedig azt hiteti el velünk, hogy az otthon szépsége a bútorokon múlik. Itt az idő változtatni! Tegyünk jót magunkkal és konyhánkkal is: varázsoljunk fűszernövényekkel!

Egy szelet csokis sütemény tetején pihenő friss citromfű, egy bögre teába merülő mentalevél és egy tál gőzölgő spagettin zöldellő bazsalikom látványa és illata garantáltan kizökkent a szürke hétköznapokból! Hála a fűszernövényeknek, ezek a kicsinyke levelek képesek minket, konyhánkat és ételeinket is felüdíteni.

fuszernovenyek_kis_feher_cserepbenfotó: tonispilsbury.com

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Egy házi kis fűszernövényes kertben az a legjobb, hogy egyáltalán nincs szükség nagy helyre, sem komoly erőfeszítésekre, hogy otthont teremtsünk számukra saját életterünkben. Nem is kell elsőre bevásárolni egy tucat növényt, kezdd egy-két kedvenccel, melyeket szívesen használnál főzés közben, aztán majd kedvet kapsz a többihez is!

konyhaszekreny_oldalara_fuggesztett_cserepes_fuszernovenyKonyhabútor oldalára függesztett, cserepes fűszernövények. (fotó: decoist.com)

További előnyük, hogy nem csak hasznosak, de nagyon esztétikusak is. A zöld növények mindig visszacsempésznek kicsit a természet elevenségéből. Növényeink önmagukban is különlegesek és változatosak kisebb-nagyobb leveleik formája és kacskaringós száraik miatt, az általunk választott kaspókkal, kreatív tárolókkal stílusossá tehetjük jelenlétüket. Játszhatunk a színekkel, a tárolók anyagával, méretével, elhelyezésével, csupán egy kis szépérzékre van szükség!

fuszernovenyek_kreativ_konzervdobozbanEgyszerűen nagyszerű konzervdobozok a fűszernövények nevével! (fotó: aboutamom.com)

fuszernoveny_tarto_lada“Konyhakert” nevezetű fa ládika, szép sűrűn ültetett snidlinggel, bazsalikommal és petrezselyemmel. (fotó: bobvila.com)

fuggesztett-fuszernovenyek-az-alblakbanA mosogató felett díszelgő, praktikusan felakasztott fűszernövények. (fotó: decoist.com)

polcon_tarolt_fuszernovenyekFalra szerelhető polcrendszer, növény ültetésére alkalmas kialakítással. (fotó: decoist.com)

Mint minden növénynek, a fűszernövényeknek is vannak szükségleteik, melyeket figyelembe véve sokáig élvezhetjük különleges aromájukat. Ha eleve fűszernövény termesztőtől vesszük meg kedvenceinket, valószínűleg mindent el fog mondani nekünk, amit tudnunk kell az adott növények fény-és vízigényével kapcsolatban.

falra_akasztott_cserepes_fuszernovenyekFalra akasztott, különböző méretű és formájú virágcserepekben díszelgő fűszernövények. (fotó: furniturehomedesign.com)

Ha nem csak egyszer használatos növényt szeretnél, hanem hosszabb távra tervezel a zöld jövevényekkel, akkor mindenképpen kövesd a tanácsokat! Sokan kidobják a cserepes bazsalikomot azelőtt, hogy látnák mennyire meg tud bokrosodni, ha okosan szedjük le a leveleit.

fuszernovenyek_cserepben_az_ablakbanfotó: janeshealthykitchen.com

Reméljük Te is kedvet kaptál egy egyedi kis konyhakert kialakításához!

Olvastad már?
Felhők és hőlégballonok a lakásban
Gondolatok a contemporary stílusról

No Comments

Post A Comment