Dizájn Bakik – 5. Fontossági lista

Dizájn Bakik #5 Fontossági lista

Dizájn Bakik – 5. Fontossági lista

Dizájn Bakik #5 Fontossági lista

5. Nincs fontossági listánk

Ahhoz, hogy tervezni tudjunk bármivel is, kell, hogy legyen egy tudatosan összeállított listánk arról, hogy mi az, ami nélkül semmiképpen sem tudunk meglenni, és mi az, amit hajlandóak vagyunk beáldozni, ha minden kötél szakad. Jobb, ha nincsenek illúzióink. Olyan, hogy semmiben nem kell kompromisszumot kötnünk, sajnos ritkán fordul elő. Van, ami pénz befektetést igényel, van, ami időt és van, ami energiát. Lehet, hogy valamihez nincs meg a szakértelem, esetleg a kivitelező.

Legyen egy fontossági listánk mindennel kapcsolatban, és nézzük meg, hogy az igényeinket az adott dolog mennyire szolgálja ki. Esetleg csak a szépérzékünk miatt kell? Melyik a fontosabb? Kell, hogy válasszunk a kettő közül? A válaszok keresése közben rá kell néznünk arra, hogy hogyan élünk, mik a prioritások, mit szeretnénk és mi az, amit semmiképpen sem?

Alapvetően hiszem azt, hogy mindent meg lehet valósítani, azonban tudnunk kell, hogy számunkra mi mennyit ér időben, pénzben, energiában. Ebben sokat segít, ha van egy prioritásunk, egy ár-érték arányunk a fontossági listánk minden eleméhez rendelve. Különösen fontos lehet ez a lista, ha sosem csináltunk még ilyet.

Mi legyen a listánkon?

Minél részletesebb, annál jobb. Legyenek rajta a bútorok (pl. mekkora étkezőasztalt szeretnénk, hány medencés mosogatót), gondoljunk a funkciókra (pl. vendégfogadás, pihenés) és azok térigényére, és semmiképpen se felejtsük ki a hangulati elemeket és kényelmi megoldásokat (pl. világítási megoldások, okosítás, dekorációk).

Nézd meg szolgáltatásainkat

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.

díszes kaspók
Kihúzható kamravasalat modern konyhaszekrényben
No Comments

Post A Comment