Dizájn Bakik – 4. Bútorok stílusa

Dizájn Bakik #4 Bútorok stílusa

Dizájn Bakik – 4. Bútorok stílusa

4. Nem találjuk meg a bútorok stílusainak helyes arányát

Ez egy nehéz témakör még a szakemberek számára is. Mindenkinek vannak öröklött bútorai, vagy olyan darabok, amikhez akkor is ragaszkodik, ha egyáltalán nem lehet beleilleszteni az új stílusba.

Mit lehet tenni ilyenkor?

Keressük meg az alap stílusunkat, amit szeretnénk kihozni a lakásból és egy csipetnyit adjunk hozzá itt-ott a másikból. Például egy modern lakást szeretnénk, de örököltünk egy gyönyörű, klasszikus dohányzóasztalt. Válasszunk klasszikus keretű képeket a falra vagy kisebb dísztárgyakat a TV mellé, amik harmonizálnak a dohányzóasztallal.

Mit tegyünk, ha egy hangsúlyos darabunk van, ami klasszikus - egy kanapé vagy TV szekrény - de mi modern lakást szeretnénk? Ha a bútor jellege engedi, kárpitozzuk valamilyen modern textíliával, fessük át a bútor fa vagy fém vázát matt fehérre, pasztel színűre vagy fényes fémre, és rögtön modern hatást érünk el a régebbi darabbal. Amikor ez nem lehetséges, akkor hangsúlyozzuk, tegyük az adott bútort látható helyre, tegyünk rá néhány modern stílusú párnát, vagy ha olyan a bútor, állítsunk rá a választott stílusunkhoz illő asztali lámpát, így a modern kiegészítővel beolvasztjuk.

Mi a helyzet akkor, ha sok bútordarab van és ezek sehogyan sem illeszkednek? Ez az egyik legnehezebb eset, ilyenkor próbáljunk hangulatokra fókuszálni és olyan kiegészítőket, lámpákat, vázákat, képeket, kisebb bútorokat hozzájuk választani, ami valamilyen módon összeköttetést teremt az egyes darabok között. Próbáljunk helyiségenként maximum két eltérő darabot összehozni, és igyekezzünk ebből mindig csak az egyiket hangsúlyozni.

Nem találod a stílusodat? A #stíluskereső sorozatunk sokat segíthet benne. Kattints ide a cikkekért >>

Nézd meg szolgáltatásainkat!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben. 

Hírlevél feliratkozás

No Comments

Post A Comment