Dizájn Bakik – 2. Átrendezés

Dizájn Bakik #2 Átrendezés

Dizájn Bakik – 2. Átrendezés

Dizájn Bakik #2 Átrendezés

2. Azt gondoljuk, az átrendezés megoldja a problémáinkat

A hangulatunkat mindenképpen javítja. Általában miért rendezzük át az otthonunkat? Mert vettünk vagy kaptunk egy új bútort vagy kicsordul a szekrényünk és sajnos szembe kell néznünk a ténnyel, hogy nem férünk el. Be kell látnunk, hogy ugyanazokat a bútorokat és holmikat adott helyen csak véges variációban tudjuk elhelyezni.

Mindegy hogyan rendezzük, a tárgyak ugyanakkora helyet foglalnak el a térben, és ha a tér kevés, de a holmi sok, valami olyasmi az eredmény, mint a legfelső képen.

Ha az átrendezés nem elég, sajnos szortírozni kell, nincs mese, valaminek mennie kell. A lakás nem múzeum és nem raktár, hanem egy hely, ahová az ember pihenni és feltöltődni jár. Sem a kiömlő szekrény, sem a bútoroktól zsúfolt élettér nem segítség ehhez. Na de mitől szabaduljunk meg és hogyan? A sosem használt bútordaraboktól, amiket használt bútorboltban bevesznek, vagy aukciós oldalakon eladhatjuk, esetleg felajánlhatjuk otthonoknak. A kétszer át sem lapozott könyvektől és magazinoktól, a porfogó dekorációktól, amik már régen nem adnak semmit a lakás fényéhez, a falon függő, ezer éves, zsibin vett képektől és mindattól, amihez az elmúlt két évben hozzá sem nyúltunk és nem jelent már számunkra semmit.

A rendezettség sokkal fontosabb tényező, mint a stílus vagy a színvilág. Rendet pedig úgy lehet tartani, ha mindennek meghatározott helye van.

Tipp: tartsunk szelektálást minden tavasszal és ősszel, fél év alatt ugyanis annyi felesleges dolog képes felhalmozódni, hogy érdemes helyet csinálni neki vagy kidobni.

Nézd meg szolgáltatásainkat!

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben. 

Hírlevél feliratkozás

No Comments

Post A Comment