Az arany és a szürke házassága

Az arany és a szürke házassága

Az arany és a szürke házassága

A Logovo fehéroroszországi tervezőiroda, akinek munkái különösen barátságosak és megkapóak. Tőlük hoztunk ma egy fiatal párnak tervezett lakást.

Arany és szürke nappali

A nappaliban a legizgalmasabb jelenség a padló, ami emlékeztet ugyan a halszálka parkettára, de jobban megnézve kiderül, hogy ez chevron: az összeillesztések egyenesek, nem egymásba fonódóak. Ez és a fa minta, ami megjelenik a padlókon, ad egy olyan finom dinamikát a térnek, ami fiatalossá teszi azt. A meleg szürke falat díszléc keretek törik meg , amitől letisztult marad, mégsem kelt túldíszítettségi érzést. A mennyezeten körbefutó egészen nagy díszléc is a stíluskeveredést hangsúlyozza, technikailag pedig takarja a függönykarnist. A középen szétterülő Moooi Heracleum lámpája hoz egy kis életet az álmennyezet egyhangúságába.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Arany és szürke nappali

A beépített szekrényre is érdemes egy pillantást vetni. Első ránézésre egyformának tűnnek a színek, de textúrájában teljesen eltérőek. A magasfényű, kakaó színű frontok felett kő hatású betét van, és hogy ezek ne legyenek elnyomva, matt fával kombinálták. A fát azonban nem hagyták teljesen magára, arany színű, bemart fogantyúival megkapta a megérdemelt helyet. Érdekesség, hogy a TV-re szabták a bútort, a kiosztás teljesen igazodik hozzá.

Arany és szürke nappali, szekrénysor

A nappali melegségét nem csak az alap színek adják, a szürke és a kék színekből is a melegebb árnyalatokat hozták ide.

Arany és szürke nappali

A beépített szekrénynek ezen a képen jól látszik, hogy ugyanolyan kék színű a belseje, mint a puff, a függöny és a kiegészítők. Apróság, de fontos részlet.  A nappali másik oldalán egy a térbe félig belógó polc takarja a nappali mögött húzódó előszobát. A polcnak érdekessége még, hogy néhány zárt része is található, valószínűleg ezek egyáltalán nem is pakolhatóak.

Arany, szürke nappali könyves szekrény

A térelválasztónál érdemes megfigyelni, hogy nincs zsúfolásig tele könyvekkel, jó ízléssel egyforma színvilágú kiegészítőket válogattak ide, tehát láthatóan nem könyvespolc szerepét tölti be.

Arany és szürke nappali részlet, térelválasztó és kanapé

 A térelválasztó polc teljesen körbejárható, színével nem, csak elrendezésével ad hozzá a térhez. A kiegészítők benne gömbölyűek vagy lekerekítettek, amivel ügyesen finomítják a polc szögletességét.

Arany, szürke nappali térelválasztója

Ahogy elhaladunk a polc mellett, megérkezünk az étkezőbe, ami lámpájával az arany színt ismét behozza a térbe. A fehér székek, a szürke asztal megint csak fiatalossá, letisztulttá teszi a teret, ezt azonban egy kedves pandamackó azonnal meg is bolondítja. A szürke legalább négy árnyalatát használták egymás mellett, különböző anyagokon, kékes és barnás vonatkozásban is.

Arany és szürke lakás, rálátás az étkezőre

Arany és szürke lakás, étkező asztal

Megfordulva láthatjuk a konyhát, ami megint pofon egyszerű design, mégis ütős, látványos és teljesen egyedi. A fehér konyhát arannyal fűszerezték, a fogantyúk és a hátfal megadja azt az extrát, azt a kis pluszt, amitől ez a konyha különleges lesz. Külön figyelmet érdemel a lábazat tükröződése.

Arany és fehér konyha

A hátfal megvilágítását természetesen nem lehetett kihagyni, elvégre az arany akkor csillog, ha fény éri. Természetesen itt sem maradhatott el a függönykarnis takaró díszléc, de a függönyözésnél itt is az egyszerűség volt a vezér elv.

Arany, szürke konyha

A hálószoba már elsőre is puhának és kényelmesnek tűnik. Az ágy kapja a figyelmet, de a hidegebb színvilág ellenére a puha kiegészítők miatt kuckósnak tűnik. Személyes kedvencünk innen a puff, ami funkcióját tekintve valószínűleg lábtartó, de mivel a szövete passzol az ágyhoz, inkább ahhoz tartozónak érezzük.

Arany és szürke hálószoba

Arany és szürke hálószoba felülnézetből

Az ágy melletti éjjeliszekrények jópofán visszahozzák a padló színét, króm keretük pedig a szürkéhez passzol. Az ágy háta mögötti mészkő burkolat megvilágítása frappáns megoldás, így nem a felette húzódó szekrény kapja a hangsúlyt, az szinte fel sem tűnik, pedig valószínűleg a könyvek többségét ez nyeli el.

Arany és szürke hálószoba

Bár nincs ágytakaró, de ez nem is tűnik fel, amíg meg nem nézzük alaposabban. Ugyanez vonatkozik a párnák elrendezésére. Elsőre az a benyomásunk, hogy szimmetrikusak, ez azonban nem így van.

A háló melletti helyiség gardróbszoba lehet, az átlátszó ajtók mögött függöny takarja a belátást, ami jópofa és praktikus megoldás.

Arany és szürke hálószoba és gardrób

A kandalló padlóba süllyesztése megint csak okos megoldás, hiszen, ha nem ég benne a tűz, alig tűnik fel, a lábazat részének hisszük, és nem közvetlenül az orrunk előtt tátong üresen. A függöny érdemel még néhány szót, a kissé megrogyasztott alja a kuckóssághoz ad hozzá, a szürke bársony anyag pedig kifejezetten jó választás ide.

Reméljük tetszik nektek is a praktikus kis lakás, ami igazán jól reprezentálja azt, hogy hogyan lehet összhangba hozni a modern és a klasszikus vonásokat.

Forrás: http://ologovo.by/logovo-mira/

<< Kolbászból van a kerítés – Klasszikus elegancia modern köntösben Kolbászból van a kerítés – Fa és kék összhangja, ahogy az egy görög bárhoz illik >>
No Comments

Post A Comment