Arany árnyalatok a lakberendezésben

Arany árnyalatok a lakberendezésben blogbejegyzés

Arany árnyalatok a lakberendezésben

Az arany szín a megosztó árnyalatok közé tartozik, különösen akkor fogadják sokan nagy kételkedéssel, ha lakberendezésről van szó. Mutatunk néhány nagyszerű példát arra, hogy tudatos tervezéssel igazán értékes színfoltját képzi szinte bármilyen enteriőrnek.

Legyen nappali, hálószoba vagy fürdőszoba, az arany árnyalat bárhol megállja a helyét – ha a megfelelő anyagokon és megfelelő mennyiségben van jelen. Az “aranyszabály” tehát az, hogy a helyiségben jelenlévő többi színnel tökéletes összhangban legyen. Legalább ennyire fontos az is, hogy milyen anyagú berendezési tárgyakon, kiegészítőkön jelenik meg. Ne erőltessük nagy, fényes, csillogó felületeken!

homepicture-infotó: homepicture.in

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Talán elég egy párna, egy függöny, vagy egy lámpabúra, máshol egy nagyobb falrészt díszítő tapéta, egy térelválasztó vagy egy sor csempe sem kelti a “túl sok” érzést. Nem tolakodó, nem giccses, sokkal inkább elegáns és kifinomult, modern, mégis időtálló.

Az enteriőr koronája
Egyetlen arany színű függöny olyan domináns szerepet képes betölteni a térben, hogy teljes mértékben magára vonja a figyelmet az őt körülvevő megannyi gyönyörű bútor és kiegészítő ellenére is. Természetesen sokat számít az adott helyiség jellege, fekvése, belmagassága és számos egyéb tényező, de összességében egy bátran megválasztott arany színű függönnyel csodát lehet tenni egy kissé egyhangú nappaliban.

arany_szinu_fuggonyfotó: elledecor.com

A tökéletes páros
Szerintünk az egyik legszebb párosítás az alábbi képen látható éjkék és arany kombináció. Az arany fényes, fenséges magassága és a kék mélysége gyönyörű harmóniát hoz létre.

kek_arany_enteriorfotó: pinterest.com

A mesterhármas
Ha a kék és arany a tökéletes páros, akkor a fekete-fehér-arany a mesterhármas. Ez a trió magasra teszi a mércét, az általuk létrejövő elegancia szinte előírja, hogy igazán jó minőségű bútorok és kiegészítők hordozzák az említett színeket.

decoistfotó: decoist.com

Csodás részletek
Hogy milyen az arany, amikor nem hivalkodó? Lágy és elegáns, szinte belesimul környezetébe, mégis a főszereplőjévé válik az egész térnek. A képen látható leveles motívum kiválóan példázza, hogy milyen egy igazán esztétikus, finomra hangolt arany színű eleme az enteriőrnek, mely csupán dekorációként van jelen, mégis megkoronázza a helyiség hangulatát.

arany_dekor_falburkolat_haloszobabanfotó: boostill8.com

Hasonlóképpen látványos és elbűvölő megoldás egyetlen, nagy falfelületet borító kép, mely ellenpont nélkül is teljessé teszi az összképet. Sok-sok világos, fehér, tört fehér, vanília, halvány barna és olíva zölddel fantasztikus elegyet alkot.

dipitplusfotó: dipitplus.com

shelternessfotó: shelterness.com

Karakteres megoldás
Íme egy hálószoba, mely szinte teljes egészében az arany színnek hódol. Az arany és a pezsgő szín árnyalatainak sokasága kissé összemossa a határokat a berendezések között, mindazonáltal jól mutatja, hogy ugyanolyan szép hordozófelülete lehet ezen színeknek egy 3 dimenziós falpanel, egy gyönyörű ágytakaró, néhány párna, egy függöny és akár egyszerű lámpabúrák is.

arany_szinvilagu_haloszoba

Reméljük közelebb került a szíveshez az arany szín, és ezek után bátrabban mered választani, ha felújítást vagy átalakítást tervezel.

 Olvastad már?
A falburkolatok új dimenziója: 3D panelek
8  ok, amiért érdemes lakberendezőt fogadnod

1 Comment
  • Andrea
    Posted at 04:40h, 31 október

    Nekem is az egyik kedvenc színem az arany. Kifinomult és letisztult szín, mely örök divat! Szerintem az arany fényét ellensúlyozná egy visszafogottabb kanapé, mely beilleszthető bármelyik enteriőrbe. Erre gondoltam:

Post A Comment