A lépcső alatti térben rejlő lehetőségek

A lépcső alatti térben rejlő lehetőségek

A lépcső alatti térben rejlő lehetőségek

Ha a Te otthonodban is van lépcsőfeljáró, akkor biztosan sokat törted már a fejedet azon, hogyan használd ki legjobban a lépcső alatti üres teret. Hoztunk néhány szuper ötletet, amikből ihletet meríthetsz! 

Lakberendezői szemmel nézve a lépcső alatti tér valódi kincses bánya. Egyedi adottságokkal rendelkező “űr”, aminek kialakítása izgalmas kihívás. A lehetőségek tárháza végtelen, szinte bármit beépíthetünk vagy elhelyezhetünk a rendelkezésünkre álló területen. Dönthetünk fontossági sorrend alapján, szemügyre véve, hogy mely helyiségünk szenved hiányt szabad terület szempontjából. Ha például a gardrób szűkös, akkor boldogan kaphatunk az alkalmon, hogy ruháink birodalmát bővítsük, de akár fürdőszobát, konyhát, társalgót, dolgozószobát vagy pihenőt is tervezhetünk ide!

1. Konyha, étkező
Ha az étkezőhöz vagy a konyhához kapcsolódik a lépcsősor, akkor logikus megoldás, hogy ezen helyiségek funkciójához igazítva bánjunk a lépcső alatti térrel. Figyelembe véve a hely magasságát, szélességét és dőlésszögét, egy asztalos mester segítségével kiváló szekrénysort terveztethetünk, melynek polcain tökéletes helye lehet például az étkészletnek.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

lépcső alatti tér

lépcső alatti konyha

2. Dolgozószoba
Ha gyakran dolgozunk otthonról, viszont nincs külön helyiségünk a munka nyugodt körülmények között való elvégzésére, akkor itt az idő, hogy vessünk egy pillantást a lépcső alatti térre, és fedezzük fel benne a “home office” lehetőségét!

lépcsőfeljáró alatti dolgozószoba

3. Fürdőszoba, mosdó
Talán elsőre szokatlan gondolatnak tűnhet, de nem ritka, hogy egy praktikus kis fürdőszobát, vagy mellékhelységet terveznek a lépcsőfeljáró alatti helyre. Természetesen ez esetben is tanácsos figyelembe venni, hogy milyen helységgel kapcsolódik össze a lépcső!

lépcsőfeljáró alatti fürdőszoba

Ha a nagy házban nagy család lakik, akkor bizony sok szennyes összegyűlik a mindennapok során. Ha a rendelkezésre álló tér engedi, akár két mosógépet is elhelyezhetünk egymás mellett!

mosógép lépcső alatt

4. Könyves szekrény
Az egyik kedvenc a könyves szekrény! Kreatívan tervezhető, változatosan kialakítható, nagyon dekoratív, a geometriai alakzatok miatt pedig kifejezetten élvezetes része a háznak!

 

lépcsőfeljáró alatti könyvespolc

lépcsőfeljáró alatti könyves szekrény

 

5. Egyéb használati eszközök tárolása
Dönthetünk, hogy olyan dolgokat helyezünk el, melyeket szívesen megmutatunk, vagy elrejteni szeretnénk bizonyos holmikat, melyeknek valahogy sehol nem találunk elegendő helyet. Ilyen lehet például a porszívó, a vasalódeszka, vagy akár a kerékpár is.

lépcsőfeljáró alatti biciklitároló

 

+1. Elvarázsolt kuckó
Akár mi magunk vágyunk elvonulni egy kicsit azért, hogy pihenés közben olvassunk egy nagyszerű regényt, akár gyermekeink számára szeretnénk egy varázslatos “szigetet” teremteni, a lépcső alatti tér az egyik legkülönlegesebb helyszín ennek megvalósítására!

lépcsőfeljáró alatt pihenő

lépcsőfeljáró alatt pihenő

Bármi is a szívünk vágya, törekedjünk arra, hogy a tér kitöltése ne üssön el színben, stílusban és berendezésben a közelben lévő helység adottságaitól, tehát legyen praktikus, mégis esztétikus!

Forrás: contemporist.com, sharps.com, ikeahackers.com, hng.ideas.com, bleuepiece.wordpress.com, decoist.com

Olvastad már?
Mi a különbség a lakberendező és a belsőépítész között?
Mit lehet kihozni egy kandallóból?

No Comments

Post A Comment