A leggyakoribb lakberendezési hibák + megoldások

A leggyakoribb lakberendezési hibák és megoldások blogbejegyzés

A leggyakoribb lakberendezési hibák + megoldások

Bármennyire is igyekszünk tökéletesíteni otthonunkat, egy-két terület kordában tartása szép lassan kicsúszik a kezünk közül, végül engedékenyen szemet hunyunk a változtatásra szoruló dolgok felett. Apróságokkal kezdődik és nagy rumlival végződik, amihez  hamar hozzászokunk. Jó hírünk van, a megoldások nagyon egyszerűek!

Egy sokadik bögre, aminek ugyan már nincs hely a polcon, mégis megveszed, aztán jön a dilemma, hogy hová tedd a már meguntakat. Egy újabb díszpárna, ami bár nem illik a többihez, de annyira jól nézett ki, hogy nem lehetett ott hagyni. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat és a legegyszerűbb megoldásokat!

1. Túl sok fénykép
Talán rajongsz a képekért, talán nem. Egy biztos: a képgyűjtemény akkor lehet dekorációs eleme egy otthonnak, ha az összhatás szép! Van, aki a falra tűzdeli, ragasztgatja a kedves emlékekről készült képeket, mások mindenféle képkeretbe téve halmozzák az asztalra, amikor a falon, a tükör szegleteiben vagy a hűtőn már nincsen hely. Egyik változat sem tetszetős, különösen akkor, ha folyton tartani kell attól, hogy leverjük őket a polc vagy asztal széléről.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

kepek_az_asztalonfotó: hgtv.com

Megoldás: Alakíts ki fotógalériát kedvenc képeidből. Nem tudod hogy csináld? Íme 15 ötlet képgaléria kialakítására!

2. Üres előszoba
Az előszoba az első helyiség, ami azonnal árulkodik arról, hogy milyen személyiség otthonába érkeztünk. Egy üres, jellegtelen előszoba ridegséget áraszt.

eloszoba_designfotók: pinterest.com

Megoldás: Adj neki karaktert! Nem kell nagy dolgokba vágni a fejszédet, néhány apróság, és máris sokkal otthonosabb lesz! Használj élettel teli festéket vagy mintás tapétát, tegyél a falra egy szép tükröt, vagy a földre egy izgalmas szőnyeget  és máris megelevenedik a helyiség!

3. Kusza kábelek
A legtöbb helyen, általában a hálószobában vagy a nappaliban, előbb-utóbb biztosan kialakul egy kábel kavalkád, ami nem csak csúnya látvány, de veszélyes is!

Megoldás: Rendszerezés és rögzítés! Különböztesd meg színes jelölésekkel, esetleg címkékkel a vezetékeket. Rögzíts vagy rejtsd el őket a fal mentén vagy a szekrény mögött. Ha mégis szem előtt hagynád, akkor legyél kreatív!

kreativan_falhoz_rogzitett_kabel

4. Elavult kiegészítők
Az idő múlása nyomot hagy maga után, bizony a gyakran használt, régi bútoroknál elhasználódnak a fogantyúk.

fogantyukfotó: homedepot.com

Megoldás: Cseréld le! Ne foltozgass és ne ragasztgass, inkább cseréld le az össze fogantyút, akkor is, ha csak egy vagy kettő kopott el. Ha nincs lehetőséged új bútort venni, akkor ez a leginkább igényes és költséghatékony megoldás.

5. Dolgok, amiket nem is szeretsz
Ne aggódj, mind őrizgetünk olyan tárgyakat, melyek valójában nem is tetszenek, de azért nehezen válunk meg tőlünk valamilyen érzelmi kötődés miatt. Legyen ez egy ajándékba kapott szobrocska, egy képkeret vagy akár egy bútordarab, ha bosszúságot okoz, valahányszor meglátjuk, akkor sajnos mennie kell!

porfogok_a_polconfotó: merciancsadekor.hu

Megoldás: Ne tartogasd tovább! Ha eddig nem szeretted, ezután sem fogod! Ne legyen lelkifurdalásod, gyűjtsd össze azokat a tárgyakat, melyek nem illenek otthonod stílusához, és dobd ki őket, vagy add oda valakinek, aki szerinted hasznát tudná venni és örülne neki.

6. Keveredő stílusok
Ami tudatos tervezés által, szépérzékkel kialakítva eklektikus, az valójában stílusos és szép, de ahol ízléstelenül keverednek a különböző stílusjegyek, ott aligha lesz tetszetős a végeredmény.

fekete_es_feher_ossze_nem_illo_ulogarniturakfotó: homebunch.com

Megoldás: Legyen letisztult! Ne keverd a nagyszüleidtől örökölt szekrénysort modern kanapéval, csillogó, glamour-os kiegészítőket provanszi, kovácsoltvas tárgyakkal. Törekedj a harmóniára, szelektálj szigorúan!

7. Túl sok szín és minta
Könnyű szerelembe esni a pöttyös, csíkos vagy kockás mintákkal, aztán ott vannak a virágminták, sőt, a baglyok is, a nonfiguratív mintákról pedig még nem is beszéltünk. Mondanunk sem kell, az egymástól elütő minták és színek halmozása soha nem vezet jóra, a végeredmény garantáltan egy zsúfolt, nyomasztó enteriőr lesz, ahol mindenkinek rossz érzése támad.

tul_sok_mintafotó: pinterest.com

Megoldás: Kérj tanácsot! Ha úgy érzed nem tudsz egyensúlyt teremteni és nem tudod mi lenne a megfelelő koncepció, akkor kérd ki egy lakberendező tanácsát! Nem is hinnéd mennyi jó ötlettel és támponttal gazdagodhatsz egyetlen beszélgetés alatt. Azonnal válaszokat kapsz, ha pedig akcióba lendülsz, rögtön javadra is fordíthatod a tippeket!

szines_kiegeszitok_enteriorfotó: pinterest.com

8. „Lebegő” szőnyeg
Nincs is rosszabb, mint fázós lábbal ücsörögni a kanapén, gondosan ügyelve, hogy minél kisebb felületen érjünk hozzá a hideg padlóhoz. Ha a nappaliban vagy hálószobában lévő szőnyeg nem ér a bútorok alá, csak tétován „lebeg” a szoba közepén, az nem csak esztétikailag okoz csalódást, hanem komfortérzetünket is aláássa. Ne tegyük ezt magunkkal és vendégeinkkel sem!

butorok_ala_ero_szonyegfotó: pinterest.com

Megoldás: A szőnyeg mindig érjenek a bútorok alá!

Te hány hibát fedeztél fel otthonodban az említettek közül? Reméljük kedvet kaptál néhány aprósággal tökéletesíteni otthonod szépségét!

Forrás: www.hgtv.com

Olvastad már?
4 dolog, amit sosem hallottál, ha nem volt még lakberendeződ
Hétköznapi otthonból szállodai szoba 6 lépésben

No Comments

Post A Comment