5 jel, hogy lakásod áttervezésre szorul

5 jel, hogy lakásod áttervezésre szorul.

5 jel, hogy lakásod áttervezésre szorul

Ha lakásoddal kapcsolatban ugyanazok a problémás helyzetek vagy rossz érzések ismétlődnek nap, mint nap, akkor otthonod megérett az átalakításra. Vajon Te is készen állsz? 5 biztos jel, hogy már csak halogatod az elkerülhetetlent.

1. Kupi van, semminek nincs hely
Ez azonban már nem csak egy kis rumli, amit magunk után hagyunk, ha tornádó módjára készülődünk reggel, majd elrohanunk munkába. Ez a kupi már állandósult, változatlan, és tulajdonképpen lehetetlen rendet tenni, mert mintha csak egyik helyről a másikra pakolnánk a dolgokat. Ha folyton úgy érzed kupi van, nincs elég helyed pakolni, nem felelnek meg a korábban vásárolt, vagy örökölt bútorok az életvitelednek és családod szükségleteinek, akkor itt az idő az áttervezésre!

rumlis szoba

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

2. Nem tetszenek a színei
Nem vagy elégedett a színnel, amit korábban választottál? Esetleg nem is Te választottad, hanem így kaptad a lakást és nem akartál bajlódni a festéssel? Ha már sokadjára ötlik fel benned a gondolat, hogy új színekre lenne szükséged, akkor ez egy újabb jele az átalakítás szükségességének és a halogatásnak. Hidd el, ha végre rászánsz némi időt, energiát és pénzt, hosszútávon sokkal jobban fogod érezni magadat a felfrissült környezetben, mely teljes mértékben megfelel az ízlésednek.

3. Nem érzed magad jól benne
Valójában nem is érzed otthonosan magadat, szinte csak aludni jársz haza? Az ágy kényelmetlen, a falak ridegek, a bútorok régiek, és nincs semmi kötődés, ami jó érzéssel töltene el? Ha számodra már barátságtalan és kellemetlen a légkör, akkor ne gyötörd magad tovább! Mindenki számára az a legfontosabb, hogy az otthon töltött idő jó élményekkel gazdagítsa, akár főzésről, pihenésről vagy takarításról van szó. Az otthon a biztonság, a nyugalom, a kényelem szigete kell, hogy legyen, ne a bosszúságok, elégedetlenség és feszengés színtere. Ehhez elengedhetetlen a praktikus kialakítás, a színharmónia, a megfelelő bútorok választása és az optimális világítás kialakítása.

4. Nem szívesen engedsz be vendégeket
Gyomorideged van, ha valakit meg kell invitálnod vagy váratlan vendég érkezik hozzád? Még csak nem is az a gond, hogy nincs elég hely? Bizony, férőhely éppen van, de libabőrös leszel már a gondolattól is, hogy valaki előtt ki kell nyitnod lakásod vagy házad ajtaját… Ez újabb intő jele annak, hogy otthonod állapota lefelé ível, nem pedig felfelé. Sajnos ez magától nem fog megváltozni, ami ma nem tetszik az holnap sem fog, változást csak az hozhat, ha kezedbe veszed a dolgokat, vagy profi lakberendezőre bízod magadat.

fiatal pár ül a földön renováció közepette

5. Lehangolóan tele van vagy üres a lakás
A két véglet, ami ugyanarról árulkodik: ez az élettér nem megfelelő az itt lakó(k) számára. Ha rumli van érdemes átgondolni, hogy mi az, amit kiszelektálhatnánk, mert valójában nincs rá szükségünk, ha viszont olyan tárgyak halmozódnak, amik elengedhetetlenek, akkor a megfelelő tárolásról kellene gondoskodnunk. Egy üres, szinte visszhangzó „barlang” sem túl rózsás, mintha azt tükrözné: nem hozok ide semmit, az egész olyan átmeneti, úgysem érzem otthon magamat benne. Pedig ennek nem kell így lennie!

enteriőr kevés bútorral

Hány pont jellemző rád az 5 közül? Minél több, annál inkább szükséged van a változásra! Szakértő lakberendezők segítségével az egész gyerekjáték lesz, a végeredménnyel pedig garantáltan elégedett leszel, ők azonban nem fognak maguktól becsengetni. Csak egyszer kell rászánnod magadat, hogy aztán hosszú évekig örömödet leld otthonodban!

gyönyörű nappali

Képek: creatingjoyfulspaces.com, jomshomes.com, countryliving.com, evermotion.org

Olvastad már?
Kis lakás átalakítás előtt és után
10 tipp az unalmas hálószoba felüdítéséért

No Comments

Post A Comment