2020 TENDJEI – Színek

2020 TENDJEI – Színek

Megjelentek a 2020-as trend előrejelzések, és ezzel együtt a festékgyártók is kihozták legújabb, kedvenc színeiket, ami idén meghódítja a szívünket. Minden egyes színről lehetne külön cikket írni, hogy mivel érdemes párosítani, hogyan lehet használni, hiszen a színek egy külön izgalmas témakör. Erre azonban egyelőre nem vállalkozok, mert a festékgyártók gondoskodnak hihetetlen mennyiségű inspirációról a kiadott színeikhez. Azonban érdemes tudni és látni, hogy merre formálódik a közízlés, és merre formálják azt a festékgyártók.

Pantone 2020 színe: Classic Blue (Klasszikus kék)

Pantone 2020 színe: Classic Blue
Forrás: insider.com

Örök klasszikust vettünk elő újra a Pantone 19-4052 Klasszikus Kék képében. Szeretjük, mert nyugtató, elegáns, időtálló. Éjszakai égboltra emlékeztet, emiatt ellazít, kellemes érzetet kelt bennünk.

Használjuk bátran nagy felületekre, szereti az aranyat, a fát, a feketét. Bársonnyal párosítva örök darabokat alkothatunk.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Behr 2020 színpalettája

Nálunk nem kapható ugyan az amerikai Behr festék, de a palettájukra érdemes vetni egy pillantást. Természet ihlette, lágy színek, amik önmagukban és párosítva is jól mutatnak.

Behr 2020 színpalettája
Forrás: behr.com

Bátran a falakra, akár a sötétebbeket is. Hangsúlyos, karakteres, de mégis kuckós és kellemesen meleg lesz a tér ezektől a színektől.

Behr 2020 Bubble Shell színe
Forrás: behr.com
Behr 2020 Dragonfly színe
Forrás: freshome.com

Valspar 2020 színpalettája

A Valspar szintén egy amerikai cég, akinek a színpalettája modern, megújulásra törekvő gondolatmenet mentén került összeállításra. Színei a luxus és a minimalista stílusokhoz ugyanannyira működik, mint a klasszikusokhoz. Ha megnézitek, elég sok hasonlóságot mutat a Behr színeivel, ez nem véletlen. Az igények a frissebb és időtállóbb színek felé indultak el, illetve tértek vissza az évek során.

Itt is ugyanúgy megfigyelhetőek a visszafogott, tompított tónusok, amik a természethez nyúlnak vissza.

Dulux 2020 színe: Tranquil Dawn (Nyugodt hajnal)

A Dulux angol festékgyártó cég nálunk is régóta jelen lévő márka. Idén a Tranquil Dawn névre hallgató színt jelölték meg az év színének. Ez a világos zöld szín megnyugtató, egyszerű, behozza a természetet otthonunkba. Aki szereti a világos tereket, akár klasszikus, akár modern stílusban gondolkozik, és szeretne valami maradandót, örökké szerethető színt, a Tranquil Dawnra számíthat. Párosítható bronzzal, antracittal, ha markánsabb hatásra vágyunk,

Dulux 2020 színe: Tranquil Dawn
Forrás: dulux.hu

Benjamin Moore 2020 színe: First Light (Hajnali fény)

Szintén nálunk is kapható, amerikai festékmárka, amit azért szeretünk, mert ugyanazokat a színeket többféle fényhatással és fára, falra, bármire való alappal megkaphatjuk. Idén a First Light lett a kedvenc szín, ami halvány rózsaszín.

Mindemellett egy teljes 2020-as palettát is kaptunk inspirációnak. Aki szereti a jól megtervezett, időtlen színpárosításokat, ezekkel a színekkel nem fog mellé lőni.

Sherwin-Williams 2020 színe: Naval (Tengeri)

Szerethető mélykék színt hozott nekünk a Sherwin-Williams amerikai festékgyártó cég Naval néven. A Pantone klasszikus kékjéhez képest sötétebb, visszafogottabb szín.

Márványhoz párosítva igazi klasszikus, de sárgával és zölddel vidámabb, szerethető tereket lehet vele alkotni. Ne hagyjuk ki mellőle az aranyat sem, de tegyük mellé a narancs színeket is bátran. Megengedő, könnyen használható, meleg kék.

Sherwin-Williams 2020 színe: Naval
Forrás: elledecor.com

A színekből sosem elég, és érdemes velük kísérletezni, mert egy-egy jól eltalált szín a lelkét adhatja az enteriőrnek. A sötét színek előre törtek az utóbbi időben, egészen kis helyiségekben is, ahol nincs természetes fény. A jó megvilágítás természetesen elengedhetetlen, anélkül egy szín sem tud létezni, fontos, hogy a kettőt együtt kezeljük. Nincsenek jó vagy rossz színek, csak ízlések. Emiatt kell szeretnünk minden színt, amit behozunk az otthonunkba, irodánkba, bárhová, ahol időt töltünk. A trendeket ezért kezeljük inspirációként, útmutatóként és bátorításként.

No Comments

Post A Comment