Lakberendező Pillanatok – Miért nem dolgozik a lakberendező ingyen?

Olvasási idő < 1 perc

A lakberendező szót kicserélhetnénk az égvilágon bármivel, szerintem alapvetően minden szolgáltatás jellegű szakmával be lehetne helyettesíteni.


Sajnos csak azt tartjuk értéknek, amiért pénzt adunk, ez alól kevés a kivétel. Aki a saját idejét és szakmai tudását árulja, aminek kézzel fogható része aligha van, annak az értékét nehéz meghatározni. Aki azt kéri, hogy ingyen dolgozzak neki, lényegében annyit mond, hogy “a munkád számomra semmit sem ér”. Nyers, de egyértelműen lefordítható, hiszen ha én nem fizetnék valamiért, de ingyen kellene, akkor valójában számomra az a dolog fikarcnyi értékkel sem bír. Az, hogy valakinek nincs erre anyagi kerete, egészen más lapra tartozik. Az én szakmám viszont olyan, hogy ha nincs lakberendezőre pénzed, jobban jársz, ha a felújításba vagy építkezésbe bele sem fogsz. Mert mindenki pénztárcájához találni lehet lakberendezőt, ha akarunk. Az más, ha nem is akarunk, de az ingyen munkát hobbinak vagy szívességnek hívják, és ne sértődjünk meg, ha visszautasítják a lakberendezők, legtöbbször elvből, elvégre ha neked nem ér annyit, miért várod el mástól, hogy neki fontos legyen annyira, hogy foglalkozzon vele?

A múlt heti cikkem egy kicsit erről is szólt, hiszen ez egy elég erős konfliktus forrás. Az, hogy miért kerül ennyibe egy lakberendező, másik cikkben részleteztem. Minden pénztárcához megvan a megfelelő lakberendező, keressük meg, megéri a kitartást. Ne feltételezzük, hogy azért, mert valaki kezdő, az ideje ingyen van.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Fibinger Zsuzsa Petra lakberendező

Lakberendező Pillanatok - Burkolatok Lakberendező Pillanatok – Gyárlátogatás: a fürdőszoba legyen élmény 

Vélemény, hozzászólás?