Lakberendező Pillanatok – Miért kell a lakberendezőnek szorosan  együttműködnie a kivitelezőkkel?

Olvasási idő 2 perc

A lakberendező egy különleges, de nem túl ritka állatfaj. Szeretjük megmondani a kivitelezőknek, hogy mit hogyan csináljanak, néha anélkül, hogy elmondhatnánk, hogy miért.


Első munkáimtól kezdve mélyen sikerült belefolynom a kivitelezési munkálatokba, ami egy olyan perspektívát adott a tervezéshez, amit nem lehet iskolapadban megtanulni. Szépen, fokozatosan megtanultam különbséget tenni jó és rossz tervek között, jó és rossz kivitelezők között. Rájöttem egy idő után, hogy a tervdokumentációkat hiába rajzolom érthetőre, magamnak rajzolom, nem a kivitelezőnek. Mert ebből tudom elmagyarázni, hogy mit hogyan és miért szeretnék megvalósítani.

Kellenek azonban a visszajelzések, hogy egy szakma képes-e ezt megvalósítani. Mert mit sem érnek a tervdokumentációk, ha sem az ügyfél, sem a kivitelező nem érti, hogy mitől működik. Vagy mi mire cserélhető, ha gond van. De a lakberendező nem tudja bekötni az áramköröket, nem fog behajtani egy csavar a bútorlapba és nem tudja olyan precízen felrakni a tapétát, mint egy szakember. A kivitelező tapasztalatából jövő finomságokat megérti, de nem tudja utána csinálni.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Mindig azt érzem, hogy én amolyan projekt manager vagyok, aki mindenhez annyira ért, hogy összefogja, de megcsinálni már nem tudja helyettük. Amikor új kivitelezővel találkozok, és kialakul ez a dinamizmus, ahol már tudják, hogy mit kell kérdezni és mi az, amit már nem, akkor egy kivitelezés zökkenőmentessé válik. Nem utolsó sorban pedig az valósul meg, amit szeretnénk, és nem valami teljesen idegen, és a lakberendező által felállított koncepciótól mérföldekre található csalódás.

Fibinger Zsuzsa Petra lakberendező

Lakberendező Pillanatok - Gyárlátogatás: a fürdőszoba legyen élmény Lakberendező Pillanatok - 1800-as évek belterei 

Vélemény, hozzászólás?