Lakberendező Pillanatok – Készülő munka

Olvasási idő 2 perc

Ugyan ez egy másik projektből való, mint az eddigi kulissza, de úgy gondoltam, érdemes kicsit kitekinteni a megszokottból. Két három kulisszás LP most erről a projektről fog szólni.

A már lassan két éve jött projekt felkérés lassan elkezdett beérni. Bár kivitelezés szempontjából nagyon sok balfék lépésen vagyunk túl, amik az új építésű társasházak és ingatlanok fejfájásos velejárója, végre kezd kialakulni a végleges formája az irodának.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Meg szeretném veletek osztani, hogy miken mentünk keresztül a kivitelezés során és most hol tartunk, és mivel kell még a tulajdonosnak megküzdeni.

Az első és legnagyobb problémánk az volt, hogy semmiféle kontrollal nem rendelkeztünk az épülő ingatlanra. Sajnos a tulajdonossal kötött szerződésről utólag derült ki, hogy rengeteg információt nem tartalmazott, így azt sem volt világos, hogy mit lehet változtatni, az mennyibe fog kerülni, mi számít egyáltalán változtatásnak. Mert gépészeti tervek sem voltak, vagy ha voltak is, azokat nem adták ki. Szóval első lecke azoknak, akik új építésű házakba szeretnének befektetni, hogy jól olvassák el a szerződést és bizonyosodjanak meg, hogy kiterjed minden részletre, mert utólag elég drágán mérnek mindent.

A második problémánk, hogy mivel nem láttunk gépészeti terveket (szerintem a kivitelezők nagy része szintén), keresztül-kasul vezettek be mindent az ingatlanba, a födémtől födémig terjedő 3 méteres belmagasságot a végén 2,5 m-re csökkentve. Nem mindenütt, de bizonyos helyeken nem lehetett ettől feljebb haladni. A gépészetek (elszívók, egyéb csövek, szerelődobozok) kiosztása pedig nem is létezett.

Gépészeti elemek a mennyezeten

Azt viszont sikerült elérni, hogy a gipszkartont megcsinálják a tervek szerint (még ha azok a tervek időközben nem kicsit is módosultak a fejetlenségek miatt).

Gépészet takarása álmennyezettel

Sikerült végül normálisan eltakarni mindent, viszont a lámpák még össze-vissza vannak felrakva, amiket meg kell majd igazgatni és az izzókból is van, amit ki kell cserélni, mert nem jót raktak a csomagba.

Hozok majd még képet a mostani állapotról a következő LP-ben.

Fibinger Zsuzsa Petra lakberendező

Lakberendező Pillanatok - Kulcsrakész kivitelezés Lakberendező Pillanatok – Álmennyezet és színek 

Vélemény, hozzászólás?