Lakberendező Pillanatok – Alaprajzok útvesztőjében

Olvasási idő 1 perc

Az utóbbi időben egyre bonyolultabb alaprajzokat kapok, amik a maguk nemében igazán különlegesek, de fel is adják a leckét.

Ilyenkor örülök, hiszen nem maguk a megrendelők próbálnak valami félmegoldást kieszközölni. Ugyanakkor nekem sem egyszerű ezekkel az alaprajzokkal, hiszen kicsi a tér, rossz az elrendezés vagy túl sok a funkció, amit bele szeretnénk zsúfolni.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Jól jönnek persze a praktikák, a funkciók összevonása vagy az elrendezés feje tetejére állítása. Aztán a végén még lehet sokáig lesz az az érzés, hogy nem rossz, de nem az igazi. Eltelik egy nap és jön egy újabb ihlet: mi lenne, ha? És megleli lassan a végleges formáját az alaprajz.

Tegnap beszéltem éppen arról, hogy szeretnék majd a stíluskeresőből összeállítani egy e-bookot, vagy akár könyvet is. De csak egy szintig tud megoldást nyújtani, hiszen csak úgy, mint a különleges alaprajzoknál, nincs két egyforma megoldás vagy kombináció, ami működik mindenkinél.

Lakberendező Pillanatok, berendezési alaprajz

Az aranyszabályok is addig jók és értelmezhezőek, amíg annak értelme van. A magyar lakberendezésnek pedig nincs olyan gyökerekig hatoló kultúrája, hogy az interneten fellelhető aranyszabályok mindegyike vagy akár bármelyike is alkalmazható lenne. Ezért van néha könnyebb, néha nehezebb dolgunk, nekünk lakberendezőknek.

Azért kitartunk és győzünk, minden alaprajz fölött.

Vélemény, hozzászólás?