Lakberendező Pillanatok – 1800-as évek belterei

Olvasási idő 2 perc

Az elmúlt pár napban futottam bele Vilhelm Hammershøi festményeibe, amik az 1800-as évek beltereit adja vissza.

Úgy gondolom, hogy minden lakberendezőnek megvan a maga kedvenc stílusa, ami a szívéhez közel áll. Függetlenül attól, hogy miben tervezünk, vagy ügyfeleink miben szeretnének élni. Szívesen nézegetem és mindig örülök, amikor olyan enteriőr képet találok, ami inspirál.

Ezek a cikkek csak a részletekben segítenek, de a lakberendezés sokrétű, szaktudást igénylő folyamat. Kérd a segítségünket, hogy amíg mi a bonyolultabb technikai háttérrel foglalkozunk, addig Te elmerülhess az apró részletekben.
Szolgáltatásaink | Kapcsolat

Ezért hoztam ma Hammershøi festménye közül néhányat.

Vilhelm Hammershøi enteriőr festménye

Jellemzőek voltak a kazettás ajtók, a magas belmagasságot megtörő dekorlécek, a falon is látható kazettázások.

Vilhelm Hammershøi enteriőr festménye

A falakon látható díszlécek nem kereteztek ugyan önmagukban semmit, mégis adtak a térnek egy olyan különleges hatást, amitől a nagyobb terek sem érződtek üresnek.

Vilhelm Hammershøi enteriőr festménye

A díszlécek önmagukban lehet, hogy egyenesek, de lágy ívű profiljaik otthonossá teszik a teret. Az ajtókeretek magasak voltak, ezzel a vastagítással egészen grandiózusak.

Vilhelm Hammershøi enteriőr festménye

Nem kizárólag egyenes vonalakkal dolgoztak a belsőépítészek, az íves formákat ugyanúgy megtaláljuk.

Vilhelm Hammershøi enteriőr festménye

A dekorált falakat már nem egészítették ki bonyolult mintájú vagy formájú bútorokkal, mivel nem volt rá szükség. A falra és mennyezetre ragasztott díszlécek általában gipszből készültek vagy a padlóhoz közelebbiek tömörfából.

Képek forrása: wikipediga.org, pinterest.com

Fibinger Zsuzsa Petra lakberendező

Lakberendező Pillanatok – Miért kell a lakberendezőnek szorosan együttműködnie a kivitelezőkkel? Lakberendező Pillanatok - A vinyl tapéta 

Vélemény, hozzászólás?